redaktionellt Miris

Ny säljstrategi lyfter Miris

En ny produktpaketering och säljprocess har fått fart på Miris försäljning. Med den kommande lanseringen av företagets standardlösning skruvas förväntningarna på nästa år upp. beQuoted har talat med vd Camilla Myhre Sandberg om företagets nya kommersiella fokus.

Paketlösning gynnar försäljningen

Miris positiva försäljningsutveckling fortsatte genom första halvåret med en 73-procentig omsättningsökning jämfört med motsvarande sexmånadersperiod i fjol. Samtidigt förbättrades resultatet efter finansnetto till -7,7 miljoner kronor.

Vd Camilla Myhre Sandberg pekar på flera bakomliggande faktorer till uppgången och nämner bland annat nya kinesiska kunder och ett tilltagande intresse från amerikanska forskare och laboratorier.

Samtidigt tar hon upp bolagets nya produktpaketering och lanseringar av analystillbehören Miris Ultrasonic Processor och Miris Heater i andra kvartalet.

-Tillbehören ingår i en paketlösning som vi först erbjöd amerikansk forskningsmarknad men som vi efter justeringar nu även erbjuder globalt. Med anledning av de nya tillbehören har vi justerat våra priser och samtidigt börjat erbjuda hyrköp för att ge kunderna större flexibilitet.

Utvecklar försäljningsprocess

Camilla Myhre Sandberg berättar att första halvåret 2017 i mångt och mycket präglades av utvecklingen av företagets försäljningsprocess. Ett nytt CRM-system kom på plats i andra kvartalet.

I ett långsiktigt perspektiv ska bolaget minska sitt beroende av distributörer, i ett kortare perspektiv handlar det om att bli bättre på att ge kunderna relevanta erbjudanden, resonerar hon med hänvisning till tidigare nämnda paketerbjudande och hyrköpsupplägg.

Krav ger skjuts åt förbrukningsvaror

Frekvensen på antal sålda instrument ska öka liksom mängden förbrukningsvaror, fortsätter Camilla Myhre Sandberg.

-Vi breddar hela tiden sortimentet med förbrukningsvaror som är relevanta för vårt produkterbjudande och som kan underlätta för kunderna att bruka våra instrument. Det kan handla om rör, sprutor och liknande.

En viktig del i expansionen av förbrukningsvaror är den så kallade standardlösningen (Miris Calibaration Control, MCC) som tagits fram för att möta ett krav från amerikanska FDA. De första lösningsflaskorna är klara och går nu ut på test mot utvalda kunder. Lansering sker innevarande kvartal.

-Eftersom standardlösningen blir ett krav för nya kunder blir produkten på sätt och vis startskottet för vår försäljning av förbrukningsvaror, poängterar Camilla Myhre Sandberg.

FDA, standardlösning och sälj

Miris fokus för andra halvåret ligger på att etablera den nya försäljningsprocess som utvecklats under första halvåret, lanseringen av standardlösningen och att driva FDA-ansökan vidare.

Ansökan handlar om att få ett godkännande för analysinstrumentet för kliniskt bruk. För rena forskningsprojekt pågår som tidigare nämnts redan försäljning i USA.

Nya förutsättningar att nå finansiellt mål

Stärkt av försäljningsuppgången i första halvåret, företagets nya säljprocess och den stundande lanseringen av standardlösningen väntas bolaget kunna vända det negativa kassaflödet någon gång under nästa år och därmed nå uppsatt finansiellt mål. Befintliga medel finansierar rörelsen in i första kvartalet 2018.

Camilla Myhre Sandberg menar att Miris är bättrat rustat nu än tidigare att nå sina mål:

-Vi har sett över instrumentet och det är idag ett alltigenom bättre instrument än det var för några år sedan, med funktion och prestanda som möter kundernas krav. Samtidigt har vi sett över vår organisation och hur vi arbetar med våra kunder i syfte att skaffa oss ett större kommersiellt fokus. Vi borde med vår befintliga styrka kunna komma upp i en sådan frekvens i försäljningen att vi kan täcka våra månatliga kostnader, säger hon avslutningsvis.

Om Miris

Bransch: Industrivaror och -tjänster

Marknadsplats: AktieTorget

Miris utvecklar och säljer analysinstrument för mätning av fett, kolhydrater och protein i bröstmjölk. Målgrupp är bland annat neonatalkliniker.

Miris utvecklar och säljer analysinstrument för mätning av fett, kolhydrater och protein i bröstmjölk. Målgrupp är bland annat neonatalkliniker.

Senast betalt

sedan

Marknadsvärde

Dela

Rapporter

Evenemang

2017-11-20

Nyemission
Sista dag för teckning.

2017-11-21

Årsstämma 2017

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017

2017-11-22

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q1 2017 / 2018

2017-11-23

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017

Kvartalsredogörelse Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017

Kapitalmarknadsdag i Stockholm
Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm, andra våningen. Torsdagen den 23 november kl 08.30, registrering och frukost från 08.00. Anmälan görs senast onsdagen den 22 november 2017.

Kapitalmarknadsdag 2017
Plats: Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23, Stockholm, andra våningen.
Dag och tid: torsdagen den 23 november kl 08.30, registrering och frukost från 08.00.
Anmälan görs senast onsdagen den 22 november 2017.

2017-11-24

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017

Delårsrapport Q3 2017
Delårsrapport för kvartal tre 2017 lämnas senast den 24 november.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär

Kontakta oss

Vill du veta mer om beQuoted och våra tjänster så fyll i nedanstånde uppgifter och tryck skicka.

En av våra rådgivare kontaktar dig inom kort.

Namn: Telefon: E-postadress: Meddelande: