redaktionellt

Positiv resultatutveckling i SARSYS-ASFT

Intervju med vd Fredrik Graflind

Efter ett utmanande första halvår vände den nybildande koncernen SARSYS-ASFT till vinst i andra halvåret 2018. Vd Fredrik Graflind menar att bolaget fått ordning på sin organisation och nu arbetar för fullt med att leverera på den stora orderstock som byggdes upp under fjolåret.

Svarta resultatsiffror i andra halvåret

Sammanslagningen av de forna konkurrenterna SARSYS och ASFT skedde i april 2018. Koncernens första halvår kom att präglas av personalomsättning i produktionsenheterna och ojämna leveranser i underleverantörsledet.

Vd Fredrik Graflind säger till beQuoted att bolaget vidtagit åtgärder för att komma tillrätta med problemen. Han pekar på det positiva resultatet om cirka 1 miljon kronor i andra halvåret som ett kvitto på att åtgärderna biter. Helårsresultatet blev -5,4 miljoner kronor.

"Projekten spiller över till 2019"

Omsättningen 2018 landade på 55 miljoner kronor, lägre än de cirka 70 miljoner kronor som de forna rivalerna omsatte tillsammans 2017, innan sammanslagningen.

Fredrik Graflind återkommer till personalomsättningen och störningarna i komponentleveranserna.

- Följden blev att vi inte kunde leverera ut det som skulle ha gått ut 2018. Det positiva med det här är att projekten inte försvunnit utan istället spiller över till 2019.

Vill upprätthålla utdelningen

SARSYS-ASFT lämnade 5 öre i utdelning för 2017. Fredrik Graflind utesluter inte en utdelning för 2018.

- Vi vill skicka en signal att vi ser positivt på framtiden och vi tycker att en utdelning skulle göra det.

Välfylld orderbok med nya produkter på vägsidan

SARSYS-ASFTs orderstock uppgick till 66 miljoner kronor den 31 december, mer än helårsomsättningen 2018.

Bulken av orderingången ligger inom flygsegmentet men i oktober presenterades en beställning till Sydafrika inom bolagets vägsegment.

- Ordern avser en produkt som vi har arbetat på under en treårsperiod. Vår omsättning har och kommer fortsätta vara 80 procent på flygmarknaden. Men vårt vägsegment ska växa och att få ta ett sådant här projekt på vägsegmentet är jättespännande, speciellt när vi bara är en av två leverantörer globalt.

"Väl positionerat"

SARSYS-ASFT inledde året 2019 med att presentera en affär på friktionstestare och tilläggstjänster till fem flygplatser i New York- och New Jersey-området. Ordern kommer bara månader efter en affär på friktionstestare till världens största flygplats i Atlanta.

Fredrik Graflind säger att bolaget är väl positionerat på samtliga sina affärsområden och påpekar att det grafiska gränssnittet Midas numera säljs till så gott som alla bolagets projekt, däribland de nämnda till flygplatserna i USA.

- Vi har jobbat hårt med det här för att kunna generera tickbaserade intäkter från första leverans till flera år framöver.

Om SARSYS-ASFT

Bransch: Industrivaror och -tjänster

Marknadsplats: Nordic SME

SARSYS-ASFT säljer friktionsmätare och väderstationer till bland annat flygplatser.

SARSYS-ASFT säljer friktionsmätare och väderstationer till bland annat flygplatser.

Senast betalt

sedan

Marknadsvärde

Dela

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted