redaktionellt

NGM:s nytillskott ger nästäppan en match

Chordate har tagit fram en ny produkt mot kronisk nästäppa, en sjukdom som drabbar 10 - 20 procent av befolkningen. Produkten ska nu lanseras mot nya marknader i EU och Mellanöstern. beQuoted var på plats vid bolagets noteringsceremoni på NGM.

10 - 20 procent av befolkningen drabbad

Chordate är ett medicintekniskt bolag som under drygt tio år har utvecklat, patenterat och CE-märkt en ny behandlingsmetod för kronisk nästäppa genom nervstimulering.

Kronisk nästäppa kan drabba personer trots att de inte är förkylda, har en allergi eller infektion, och berör 10 - 20 procent av befolkningen.

Vibrerande ballong

Produkten ser ut som en ballong som förs upp i patientens näsa, förklarar NGM-börsens vd Roger Peleback entusiastiskt under Chordates noteringsceremoni.

- När den vibrerande ballongen fungerar som tänkt behövs inte operationer och man behöver inte ägna sig åt att ta nässprayer hundra gånger om dagen.

Behandling med Chordates produkt tar cirka 20 minuter och utförs två gånger med en månads mellanrum. Det räcker vanligtvis i ett år. Chordates vd Fredrik Henckel lägger till:

- Det är en fantastiskt bra produkt som fyller ett tomrum för den här patientgruppen och för alla de läkare som vill hitta ett hjälpmedel för den här patientgruppen.

Lanseringar i EU och Mellanöstern

Under februari genomfördes en spridningsemission inför noteringen på NGM Nordic MTF. Intresset var stort, erbjudandet blev fulltecknat och bolaget tillfördes 20 miljoner kronor.

De nya pengarna ska huvudsakligen användas till att initiera kliniska studier och till satsningar på försäljning och marknadsföring.

- Nu är det dags för oss att erövra Europa och Mellanöstern med vår behandlingsmetod, säger Fredrik Henckel inför publiken som samlats hos NGM.

Enligt bolagets bedömningar finns det 100 - 200 miljoner presumtiva patienter inom EU och Mellanöstern.

Chordates aktie handlas från och med den 8 mars på NGM Nordic MTF.

Om Chordate

Bransch: Sjukvård

Marknadsplats: Nasdaq First North Growth Market

Chordates vd Fredrik Henckel vid börsklockan under bolagets noteringsceremoni på NGM.

Chordates vd Fredrik Henckel vid börsklockan under bolagets noteringsceremoni på NGM.

Chordate har utvecklat en ny behandlingsmetod för kronisk nästäppa genom lågfrekvent fysisk vibration.

Chordate har utvecklat en ny behandlingsmetod för kronisk nästäppa genom lågfrekvent fysisk vibration.

Senast betalt

sedan

Marknadsvärde

Dela

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted