emissioner

VMSPlay tar mobil videotjänst till börsen

- Teckna VMSPlay senast den 30 juni

Med stöd av en växande marknad och avtal i USA, Brasilien och Indonesien ser VMSPlay goda möjligheter att ta en position på marknaden för mobila kommunikationstjänster. I dagarna genomförs en listningsemission inför en planerad notering på First North.

Video som kontaktskapare

VMSPlay utvecklar och säljer mobila videotjänster med fokus på företagsmarknaden. Bland kunderna finns amerikanska Trademotion för vilket VMSPlay tagit fram en anpassad lösning och en tillhörande app under deras varumärke Autoplay.

Trademotion levererar säljstöd för biltillverkare. Bolaget har över 6.500 bilåterförsäljare och verkstäder som kunder i USA. Det handlar bland annat om logistiklösningar som e-kataloger och kommunikationslösningar där handlare kan jobba med video för kunder som köpt eller provkört en bil.

Trademotion räknar med att en fjärdedel av deras avtalskunder ska använda VMSPlays videotjänst Autoplay som en integrerad del i kundkontakterna inom två år. Anledningen är att man ser video som en utmärkt relationsskapare.

Ger högre svarsfrekvens

Undersökningar pekar på en god svarsfrekvens för videobaserade meddelanden, runt 10 procent, att jämföra med 0,5 - 1 procent för direktutskick.

Med videoteknik kan verkstäderna skicka instruktionsfilmer direkt till kundernas mobiltelefoner eller bilhandlaren skicka en reklamfilm för bilen som kunden är intresserad av.

Svensk teknik tar filmen till fickan

VMSPlay (tidigare Ironroad) har arbetat med videolösningar för mobila enheter under ett antal år. Skiftet från konsument- till företagsmarknaden kom relativt nyligen.

- Vi såg tydligt hur företagen uppskattade kundnyttan med vår mobila videolösning. Många företag erbjuder SMS-lösningar och olika typer av mobilapplikationer. Vi särskiljer oss genom att även erbjuda videomeddelanden och interaktivitet, förklarar den för året nytillträdde vd:n Christoffer Andersson för beQuoted.

Mobil videotjänst med licensupplägg

VMSPlay har kontor i USA, Indien och Indonesien. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Bolaget har nu utvecklat en affärsmodell som kan ge månatliga licensavtal och rörliga intäkter.

Löpande kundanpassningar och marknadsföringskostnader har tyngt resultatet. Fjolårets rörelseresultat blev -31 miljoner kronor. Christoffer Andersson menar att bolaget tagit sig över en puckel, både tekniskt och försäljningsmässigt.

- Med full fokus på kundens behov och användarvänlighet har vi under våren lanserat den senaste version av vår mobila videotjänst som även innebär en högre grad av självbetjäning som gör att kunden enkelt kan skapa och skicka iväg ett videomeddelande via vår sajt.

Tar rygg på fotbollsfesten i Brasilien

Under andra halvåret 2013 gjordes insteg på den latinamerikanska marknaden när man tecknade ett avtal med brasilianska Realtime.co.

- De var entusiastiska över våra mobila lösningar och interaktiva video. Realtime är verkligen en drömpartner för ett litet företag som vi, fortsätter Christoffer Andersson.

I ett första steg utvecklar VMSPlay en videolösning för TViG, landets största webbportal för nyheter och sport. En kittlande tanke är om lösningen hinner driftsättas under fotbolls-VM, för att senare erbjudas till Realtimes andra partners.

Nyemission öppnar för satsningar

I syfte att stärka försäljningsinsatserna genomförs en nyemission om 14,1 miljoner kronor under perioden 16 - 30 juni. Efter emissionens genomförande planeras aktien listas på First North.

Teckning sker med företräde för befintliga aktieägare i form av units med teckningskurs 11 kronor. Varje unit består av två aktier och en teckningsoption, motsvarande ett styckpris per aktie om 5,50 kronor.

Ytterligare information om VMSPlay och nyemissionen kan laddas ner från:

http://www.vmsplay.com/investerare

Parallella kvittningsemissioner reducerar nettoskulden

Parallellt med nyemissionen genomförs en serie kvittningsemissioner. beQuoted uppskattar att koncernens nettoskuld uppgår till åtminstone 30 miljoner kronor. Denna jobbar styrelsen aktivt med. Flera av huvudägarna har valt att konvertera sina lån till aktier.

Gissningsvis lyckas man minska nettoskulden med hälften, vilket innebär att kvittningsemissionerna och kontantemissionen blir ungefär lika stora.

Bolagets åsatta värde

Före emissionerna värderas VMSPlay till 70 miljoner kronor. VMSPlay äger närmare 80 procent av det amerikanska dotterbolaget, VMS Holding Inc, där rörelsen ligger.

Med hänsyn till VMSPlays ägarandel och koncernens finansiella balans kommer beQuoted fram till att rörelsen värderas till en bit över 120 miljoner kronor.

Christoffer Andersson menar att många större bolag har svårt att driva den här typen av produktutveckling själva, varför uppköp blir ett alternativ.

- En för oss relevant jämförelse är företaget bakom Whatsapp som såldes för 19 miljarder dollar, motsvarande 270 kronor per kund för bolagets 450 miljoner kunder. Jag ser mycket stora möjligheter att bygga ett starkt värde i bolaget tillsammans med nya och gamla aktieägare, säger han.

Marknadsföringsavdelningarna snart i fas med tekniken

Mobilmarknadsföring kommer på bred front. Analysfirman Gartner uppskattar att världsmarknaden för mobilmarknadsföring når 130 miljarder kronor inom en tvåårsperiod.

Video i mobila enheter utgör fortfarande en liten del av den totala mobilmarknadsföringen. Christoffer Andersson menar att det bara är en tidsfråga innan marknadsföringsavdelningarna kommer i fas med teknikutvecklingen.

- Vi vet att video som del av marknadsföringsarbetet är högprioriterat ute hos företagen. Vi har en bra tjänst, kunder som är entusiastiska över möjligheterna med vår tjänst och väl etablerade samarbetspartners runt om i världen vilket ger oss en stark position på vår marknad, avslutar Christoffer Andersson.

Om TargetEveryone

Bransch: Teknik

Marknadsplats: Nasdaq First North Growth Market

Christoffer Andersson,  VD VMSPlay.

Christoffer Andersson, VD VMSPlay.

VMSPlay utvecklar och säljer mobila videotjänster med fokus på företagsmarknaden.

VMSPlay utvecklar och säljer mobila videotjänster med fokus på företagsmarknaden.

VMSPlay bjuder in till investerarträffar i Malmö och Stockholm
23 juni 2014, kl 17.30 - Grand Hotel Garden, Baltzarsgatan 20, Malmö

24 juni 2014, kl 17.30 - VMSPlay, Karlavägen 60, 5 tr, Stockholm

För anmälan eller mer information om träffarna, maila till [email protected]
eller ring 08-525 071 01.

Senast betalt

sedan

Marknadsvärde

Dela

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted