emissioner

"Vi ska vara en världsspelare på mobilmarknadsföring"

Teckna TargetEveryOne senast den 4 februari

TargetEveryOne genomför en nyemission i syfte att stärka sälj och marknadsföring. beQuoted har träffat vd Christoffer Andersson som menar att bolaget har ett starkt erbjudande på den expansiva marknaden för mobilmarknadsföring.

Erbjuder onlinebaserad tjänst för mobila kampanjer

Bolaget som tidigare hette VMSPlay arbetar med tjänster för marknadskommunikation via bland annat mobiltelefoner.

Genom förvärvet av norska TargetEveryOne kan bolaget erbjuda kunderna en onlinebaserad självbetjäningstjänst med låga trösklar, både vad gäller pris och tekniska förkunskaper.

- När jag kom in som vd för VMSPlay under 2014 såg jag en fantastisk marknad, ett kundbehov och jag såg att det här kan bli nåt riktigt stort. Men vi saknade vissa pusselbitar. Bland annat ville jag se en tjänst som var mycket mer användarvänlig. Det ska vara enklare att skapa, skicka och analysera mobila kampanjer. Då hittade jag TargetEveryOne som hade samma vision som oss och dessutom ett team som passionerat brann för den här marknaden, berättar Christoffer Andersson för beQuoted.

Mål att bli ett MailChimp för mobilen

- Man kan säga att vi ska bli ett MailChimp för mobilen, fortsätter Christoffer Andersson.

Styrkan, menar han, är att öppningsfrekvensen för SMS är högre än för mail samtidigt som distributionen kan ske parallellt via mail och sociala nätverk som Facebook och Twitter.

Onlinetjänsten är en lätthanterlig verktygslåda för att skapa, skicka och analysera mobila kampanjer med en betalningsfunktion som kan hantera olika valutor och operatörers priser för SMS i olika länder.

Fokus på företagskunder

Fokus ligger på företagskunder. Försäljningen sker direkt, via partners och online. Tjänsten säljs på abonnemangsbasis eller per användande, det senare ett alternativ för att locka in nya kunder på tjänsten.

Christoffer Andersson säger till beQuoted att en abonnemangskund kan generera återkommande månadsintäkter från 800 kronor och uppåt. Enterprisekunder, med en högre grad av integrering och större mängd användande, kan ge intäkter i spannet 2000 till 20000 kronor i månaden.

Ett exempel på en sådan enterprisekund är norska Se og hør i Allergruppen. Bland övriga internationella kunder finns brasilianska ViGlr (viglr.ig.com.br) som lanserades under andra halvåret 2014.

Brett kundregister

Kunderna uppges finnas inom många olika sektorer och länder. Christoffer Andersson exemplifierar med en stor svensk återförsäljare för BMW som använt kampanjverktyget för att locka befintliga kunder till provkörningar av nya bilmodeller.

- Vi ser ett växande intresse och det finns nästan ingen sektor som vi inte är inne i. Det kommer in förfrågningar från partners och kunder  från hela världen. Det är en häftig känsla oavsett om de kommer från Sydamerika, Afrika eller Asien, säger Christoffer Andersson.

Nyemission för att stärka sälj och marknadsföring

Nu genomförs en nyemission om 18 miljoner kronor med företräde för befintliga aktieägare. Erbjudandet är öppet för allmänheten att teckna. Nyemissionen är till fullo garanterad via teckningsförbindelser och emissionsgarantier.

Efter nyemissionen genomförs en separat riktad nyemission till de tidigare ägarna av TargetEveryOne. Det nya sammanslagna bolaget tar namnet TargetEveryOne med huvudkontor i Stockholm. Bolaget har ansökt om upptagande av bolagets aktie till handel på First North.

Kontanttillskottet på 18 miljoner kronor från företrädesemissionen ska användas till att förstärka sälj- och marknadsföring.

- Vi har redan börjat anställa säljare och gå ut brett med vårt nya erbjudande. Vi har något som är verkligen speciellt och då gäller det att ta en marknadsposition nu, säger Christoffer Andersson.

Ytterligare information om TargetEveryOne och nyemissionen kan laddas ner från:

http://investor.targeteveryone.com 

"Marknad där små innovativa bolag har ett övertag"

På lite längre sikt ser Christoffer Andersson möjlighet till ytterligare förvärv, alternativt att någon köper bolaget. Han beskriver marknaden för mobilmarknadsföring som en marknad där små lättrörliga och innovativa bolag har ett övertag.

- Vi ska vara en världsspelare på mobilmarknadsföring. Men just nu handlar det om att bygga vår marknadsandel steg för steg och ta återkommande månadsintäkter med hög marginal.

Dela

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted