redaktionellt Arcane Crypto

"Tele2 är ett startskott för att få tillgång till en stor användarbas"

- Videointervju med Peter Håkansson, vd Wifog

Wifogs samarbete med Tele2 innebär att Comviqs kontantskortskunder kan reducera sina telefonräkningar med hjälp av Wifogs bonussystem. Det här är bara ett första steg i samarbetet, berättar Wifogs vd Peter Håkansson när beQuoted träffar honom.

Första steg i Tele2-samarbete

Sedan ett par veckor kan Comviqs cirka 1,3 miljoner kontantkortskunder använda Wifogs bonussystem för att reducera eller helt eliminera sina telefonikostnader.

Wifogs vd Peter Håkansson bedömer att merparten av kontantkortskunderna på sikt kommer att prova bonussystemet.

Möjligheten följer av samarbetet mellan Wifog och Tele2 som presenterades tidigare i år. Erbjudandet till Comviqs kontantkortskunder beskrivs som ett första steg i samarbetet med Tele2.

- Vi tror att den här företeelsen som vi representerar, att man kan reducera räkningar, kommer att bli en global självklarhet överallt. Naturligt för oss blir då att följa Tele2 till deras andra marknader, säger Peter Håkansson.

Inget självändamål att vara egen operatör

Första halvåret 2016 har Wifog omarbetat sitt bonussystem till att bli en aktivitets- och lojalitetsplattform som kan användas mobilt och på desktop.

Den tidigare egna operatörsverksamheten finns kvar men fokus framåt ligger helt på lojalitetsplattformen, förklarar Peter Håkansson. Tanken är att kunna erbjuda en så bred och öppen plattform som möjligt.

Bonussystemet öppet för alla

Avtalet med Tele2 ger alltså Comviqs kontantskortskunder möjlighet att reducera sina telefonikostnader men det stänger inte ute abonnenter från andra operatörer, med den skillnaden att dessa då inte kan använda sina Wifog-poäng till att reducera sina telefonikostnader.

- Reducerar man inte sin räkning i telefonen kan man skänka pengarna till Barncancerfonden eller köpa biobiljetter eller andra roliga grejer, förtydligar Peter Håkansson.

Wifogs affär i lojalitetsplattformen ligger i att bolaget tar en del av intäkterna som kommer in i systemet i form av handels- eller annonsörsintäkter och delar de här intäkterna med användarna.

Lönsamheten per användare har ökat

Lönsamheten per användare, den så kallade ARPU:n, är i sammanhanget ett viktigt nyckeltal. Den fördubblades under andra kvartalet. Förklaringen ligger i en ökad aktivitet på plattformen.

- För att ytterligare öka lönsamheten per användare måste Wifog fortsätta jobba på relevanta och roliga aktiviteter för befintliga användare så att aktiviteten ökar och därmed intäkterna. Men framförallt ska vi öka antalet användare, säger Peter Håkansson.

Vill få in fler användare

Den enskilt viktigaste faktorn för att öka användarbasen är bolagets partnerstrategi, där samarbetet med Tele2 är ett startskott som givit bolaget direkt åtkomst till en stor användarbas på kort tid, resonerar Peter Håkansson.

Andra vägar till att expandera användarbasen går via ett belöningssystem för användare som rekryterar nya användare, samt traditionell marknadsföring.

Internationella konkurrenter bekräftar affärsidé

Ur ett svenskt perspektiv är Wifogs bonussystem en unik lösning för abonnenterna att reducera sina telefonikostnader genom att titta på reklam och delta i olika undersökningar. Men globalt har Wifog konkurrenter.

Australiensiska Unlockd tog nyligen in cirka 130 miljoner kronor i riskkapital och bolaget avser göra ytterligare en nyemission omkring 250 miljoner kronor. Peter Håkansson gläds med konkurrentens framgång.

- För oss är det väldigt viktigt att vår affärsmodell och företeelsen finner gehör på en stor marknad. Vi räknar med att alla världens mobilkonsumenter får till gång till prisreducerande mekanismer som är onlinebaserade likt vår inom några år, säger han avslutningsvis.

Om Arcane Crypto

Bransch: Finansiella tjänster

Marknadsplats: Nasdaq First North Growth Market

Wifogs bonussystem möjliggör för abonnenterna att helt eller delvis betala sina telefonräkningar med Wifog-poäng. Poängen tjänas in genom att ta del av reklam, delta i marknadsundersökningar eller e-handla i anslutna butiker.

Wifogs bonussystem möjliggör för abonnenterna att helt eller delvis betala sina telefonräkningar med Wifog-poäng. Poängen tjänas in genom att ta del av reklam, delta i marknadsundersökningar eller e-handla i anslutna butiker.

Senast betalt

sedan

Marknadsvärde

Dela

Rapporter

Evenemang

2021-10-25

Delårsrapport Q3 2021

Företrädesemission
Sista dag för teckning.

BIO-Europe 2021

Slutdatum 28 Oktober 2021
(Läs mer).


Webbkonferans

VD Anders Weilandt presenterar delårsrapporten för tredje kvartalet 2021.
För att anmäla dig till webbkonferensen, registrera dig här.


2021-10-26

Q&A och verksamhetsuppdatering

Länk till mötet finner ni här https://analyseramedoss.se/


2021-10-27

Delårsrapport Q3 2021

Nyemission

Handel och inlösen av TO7

Sista dag för handel av TO7


Extra bolagsstämma

2021-10-28

Delårsrapport Q3 2021

Delårsrapport Q3 2021

2021-10-29

Delårsrapport Q3 2021

Delårsrapport Q3 2021

Delårsrapport Q3 2021

Delårsrapport Q3 2021

Delårsrapport Q3 2021

Delårsrapport Q3 2021

Delårsrapport Q3 2021

Delårsrapport Q3 2021

Sista dag för inlösen av TO7

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted