REGMAR

XP Chemistries AB kommunicerar utfall av nyttjande av teckningsoptioner av serie TO1 och bolaget tillförs cirka 6,0 MSEK

XP Chemistries AB (publ) ("XP Chemistries" eller "Bolaget") meddelar utfallet av nyttjandet av teckningsoptioner av serie TO1, vilka emitterades under det fjärde kvartalet år 2021. Totalt nyttjades 5 973 874 teckningsoptioner av serie TO1, motsvarande cirka 71 procent av utestående teckningsoptioner av serie TO1, för teckning av 5 973 874 aktier till en teckningskurs om 1,01 SEK per aktie. Genom nyttjandet av teckningsoptioner av serie TO1 tillförs XP Chemistries därmed cirka 6,0 MSEK före emissionskostnader.

"Vi är väldigt tacksamma för att befintliga och nya aktieägare väljer att investera i XP Chemistries. Det är ett tydligt kvitto på bolagets framtida potential. Finansiering som nu tillkommer bolaget möjliggör ett intensifierat arbete för upprättande av distributionskanaler och samarbeten inom affärsområdena Feed och Cosmetics."
Erik Nelsson, VD, XP Chemistries

Teckningsperioden för nyttjande av teckningsoptioner av serie TO1 pågick under perioden från och med den 6 september 2022 till och med den 20 september 2022.

Nyttjade teckningsoptioner har ersatts med interimsaktier (IA) i väntan på registrering av aktierna vid Bolagsverket. Omvandlingen av interimsaktier till aktier beräknas ske inom cirka tre (3) veckor.

Antal aktier, aktiekapital och utspädning

Genom nyttjandet av teckningsoptioner av serie TO1 ökar antalet aktier i XP Chemistries AB med 5 973 874 från 23 435 282 aktier till 29 409 156 aktier. Aktiekapitalet ökar med 199 551,17 SEK, från 782 831,70 SEK till 982 382,87 SEK.

För befintliga aktieägare som inte nyttjat teckningsoptioner av serie TO1 uppgår utspädningen till cirka 20 procent baserat på antalet aktier i Bolaget efter nyttjandet av teckningsoptionerna.

Mer information finns att tillgå på Bolagets hemsida på www.xpchemistries.com.

För ytterligare information

Erik Nelsson, VD, XP Chemistries AB
E-post: [email protected]
Tel: +46 7 2250 04 15

Rådgivare                                                                                                                                       

Mangold Fondkommission AB är finansiell rådgivare samt emissionsinstitut och Advokatbyrån Gulliksson AB är legal rådgivare till XP Chemistries i samband med nyttjandet av teckningsoptionerna.

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 1550 och på e-post, [email protected].

Om XP Chemistries AB

XP Chemistries är ett svenskt bioteknikbolag med patenterade teknologier för att framställa kapsaicin från hållbara skogsråvaror, något som traditionellt har skett från chilifrukter. Bolagets teknologi medför en rad fördelar, bland annat att processen är hållbar, kapsaicinet får en mycket högre renhet, processen är kostnadseffektiv och enkel att skala upp. Kapsaicin är ett fettlösligt, färg- och doftlöst, vaxartat ämne och är orsaken till den upplevda hettan i växtarter tillhörande släktet chilipeppar. Kapsaicin används i dag i flertalet produkter, bland annat i djurfoder, skadedjursbekämpning, kosmetika och medicinska produkter. Bolagets verksamhet är inriktad på att utveckla produkter baserade på kapsaicin som är producerat med Bolagets patenterade process och är i linje med FN:s globala mål för hållbar utveckling. Bolaget är idag uppdelat i fyra marknadsområden som alla kommer producera och marknadsföra produkter innehållande kapsaicin. De fyra marknadsområdena heter Feed, Cosmetics, Life och Protect. Bolagets verksamhet bidrar till hållbar produktion och konsumtion genom att bland annat motverka överanvändning av antibiotika. Mer info på https://www.xpchemistries.com/.

Denna information är sådan information som XP Chemistries AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 22 september 2022 kl. 09:30 CET.


Om XP Chemistries

XP Chemistries är ett världsledande innovativt företag som har en omfattande, internationell patentportfölj som täcker effektiv och hållbar naturinspirerad teknik baserad på optimala kombinationer av nya katalytiska processer för produktion av biobaserade kemikalier. Företaget är den första producenten av hållbara och högkvalitativa skogsbaserade kapsaicin och analoger.

Webbplats
sv.xpchemistries.com
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från XP Chemistries via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn XPC ISIN-kod SE0016787279 Certified Adviser Mangold Fondkomission

IR-Kontakt

Erik Nelsson VD [email protected] 072–2500415