REG

Xavi Solutionnode har ingått avtal om förvärv av resterande aktier i Tavana IT och utser ny försäljningschef

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 18 januari 2023

Xavi Solutionnode AB (publ) ("Xavi Solutionnode" eller "Bolaget") har idag, den 18 januari 2023, ingått avtal med Bibandeloon AB, org.nr 559172-4645 ("Bibandeloon"), om förvärv av 100 aktier i Bolagets dotterbolag Tavana IT AB, org.nr 556924-2976 ("Tavana"). Köpeskillingen uppgår till 2 200 000 kronor. Betalning för de förvärvade aktierna i Tavana erläggs dels genom kontant betalning om 1 100 000 kronor, dels genom säljarrevers om 1 100 000 kronor. Transaktionen är villkorad av godkännande vid extra bolagsstämma i Xavi Solutionnode planerad till den 14 februari 2023. Babak Sahraee utses samtidigt per idag till ny försäljningschef i Xavi Solutionnode.

Säljarreversen löper med ränta enligt en årlig räntesats om 5,0 procent intill dess skulden i dess helhet har återbetalats. Bolaget ska återbetala skulden i dess helhet till Bibandeloon senast den 28 februari 2026. Oaktat det föregående har Bolaget rätt att när som helst i förtid återbetala belopp motsvarande hela eller delar av skulden, tillsammans med på sådant belopp upplupen ränta. Upplupen ränta ska erläggas kvartalsvis i efterskott. Styrelsen bedömer att villkoren för transaktionen är marknadsmässiga och att aktieöverlåtelseavtalet i övrigt innehåller sedvanliga villkor.

Bolaget äger före transaktionen samtliga aktier i Tavana, förutom de 100 aktier som ägs av Bibandeloon. Bibandeloon ägs av Babak Sahraee. Mot bakgrund av att Babak Sahraee är styrelseledamot och VD för Tavana omfattas Bolagets förvärv av 100 aktier i Tavana från Bibandeloon av de så kallade närståendetransaktionsreglerna (utfärdade av Aktiemarknadsnämnden) och ska underställas bolagsstämma för godkännande. Aktieöverlåtelseavtalet har därför villkorats av extra bolagsstämmans godkännande den 14 feb 2023.

Xavi Solutionnode kommer inom kort att utfärda kallelse till extra bolagsstämma för att godkänna transaktionen. Förutsatt att aktieägarna i Xavi Solutionnode godkänner transaktionen förväntas transaktionen slutföras kort tid efter att båda bolagsstämman har avhållits. Xavi Solutionnode kommer efter transaktionen att äga samtliga 1 002 aktier i Tavana.

Babak Sahraee utses per idag till ny försäljningschef för Xavi Solutionnode med rapportering till VD utöver sin roll som VD för dotterbolaget Tavana IT. Rollen är ett led i att växla upp Xavi Solutionnodes försäljningsaktiviteter och är en naturlig del i den pågående transformationen av Xavi Solutionnode till en komplett IT-konsultkoncern.

"Tavana är ett välskött, ambitiöst bolag med fina kunder och stark medarbetarbas. Jag är glad att kunna slutföra minoritetsförvärvet av Tavana IT och samtidigt kunna växla upp försäljningsaktiviteterna i koncernen med utgångspunkt i Babaks nya roll. Med Babaks gedigna driv och försäljningserfarenhet tar vi nu nästa kliv i koncernen", säger Nicklas Raask, VD för Xavi Solutionnode.

Babak Sahraee är född 1977 och är grundare av och VD för Tavana IT sedan 2019. Babak innehar en civilekonomexamen från Stockholms universitet samt mer än 20 års erfarenhet av försäljning inom retail/telekom/konsultbranschen. Babak har de senaste 9 åren byggt upp Tavana IT parallellt med styrelse- och investeringsverksamhet i det egna bolaget Bibandeloon AB. Innehav: 2 506 000 B-aktier i Xavi Solutionnode.

"Det känns spännande och mycket hedrande att få förtroendet att axla denna roll. Från den position vi har idag och framåt, en spännande resa som jag ser mycket fram emot tillsammans med kollegor, kunder samt samarbetspartners" säger Babak Sahraee, VD för Tavana IT och ny försäljningschef för Xavi Solutionnode.

För mer information vänligen kontakta:

Nicklas Raask

VD/Koncernchef

[email protected]

Mobil +46 766 210 111

Växel +46 8 60 10 100

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 18 januari 2023 kl. 18:00 CET.

Kort om Xavi Solutionnode AB (publ)

Xavi Solutionnode-koncernen, är noterat på NORDIC SME sedan 2017 har till föremål att huvudsakligen investera i informationsteknologi, systemutveckling och IT support och Service. Verksamheten bedrivs i huvudsak i självständiga dotterbolag, främst Frontwalker Group AB och Tavana IT AB.

Frontwalker och Tavana erbjuder resurs- och kompetensförstärkning inom systemutvecklingsprocessens alla faser, helhetsåttaganden kring utveckling och förvaltning av stora kundspecifika IT-system samt för bemanning av IT-support. Frontwalker bedrivs i självständiga dotterbolag i Malmö, Stockholm, Uppsala och Sundsvall och sysselsätter ca 130 medarbetare.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541