Sensys Gatso Group stärker verksamheten i USA med ny verkställande direktör

Sensys Gatso Group, STO: SENS, tillkännager idag utnämningen av William Braden till ny verkställande direktör för dess amerikanska dotterbolag, Sensys Gatso USA, Inc., med start den 15 maj.

William (Bill) Braden har en framgångsrik bakgrund inom account management, fältservice, konstruktion och teknik för ett antal B2B (företag till företag) och B2G (företag till offentlig förvaltning). Bill har byggt och lett team med resultatansvar för amerikanska företag och nordamerikanskt baserade europeiska dotterbolag inom trafiksäkerhet, hälsovård och tillverkningsindustrin.

Med över 10 års erfarenhet på marknaden för automatiserad trafikövervakning i USA, arbetade Bill som National Field Services Director för en stor industriaktör. I denna roll var han ansvarig för hanteringen av över 1800 automatiska trafikövervakningssystem inklusive några av Nordamerikas största program någonsin. Han kommer att börja på Sensys Gatso USA den 15 maj, och ersätta Andrew Noble som har sökt möjligheter utanför Sensys Gatso.

"Det är med stor glädje som jag ansluter till den snabbt växande Sensys Gatso USA-verksamheten. Jag attraheras av företagets utmärkta rykte och integritet, toppmoderna övervakningslösningar för automatisk trafikövervakning och viktigast av allt, kvaliteten hos våra kunder, partners och anställda. Det är en förmån att få börja i företaget och leda organisationen genom dess nästa steg av tillväxt och expansion." konstaterar Bill Braden.

Sensys Gatso USA är en viktig drivkraft för tillväxt och lönsamhet för Sensys Gatso Groups strategi och finansiella mål för 2025. Sensys Gatso USA tillhandahåller TRaaS, Traffic Enforcement as a Service, via nyckelfärdiga kamerasystem och marknadsledande mjukvaruplattformar. Genom sömlös integrering av alla delar i en automatisk trafikövervakningslösning, från bildtagning till dataanalys och efterföljande kundtjänst och bötesinsamling, tillhandahåller Sensys Gatso värdefulla program för trafiksäkerhet, och program för allmän medvetenhet till städer över hela landet.

Ivo Mönnink, CEO för Sensys Gatso-koncernen säger: "Att bygga vidare på Sensys Gatso USA, Inc.s tidigare framgångar kräver en mycket erfaren fält- och operativ chef. Detta för att inte bara säkra och vinna kontrakt, utan lika viktigt för att optimera intäktspotentialen genom mycket snabba och effektiva fält- och teknikimplementationer tillsammans med högsta möjliga drifttid för övervakningssystemen. Vi tror utan tvekan att Bill är kvalificerad att leda vår USA-organisation genom nästa fas av accelererad tillväxt."

Sensys Gatso har genomfört den amerikanska rekryteringen genom ett välkänt internationellt rekryteringsföretag.

Informationen lämnades, genom kontaktpersonens försorg, för offentliggörande den 5 maj, 2022 kl. 11.20.

För mer information kontakta:
Ivo Mönnink, VD
Sensys Gatso Group AB
E-post: [email protected] 

Sensys Gatso Group AB är världsledande inom trafiksäkerhetslösningar för länder, städer och åkeriägare. Sensys Gatso Group har dotterbolag i Australien, Costa Rica, Tyskland, Nederländerna, Sverige och USA, samt en filial i Förenade Arabemiraten. Koncernen har 263 anställda. Sensys Gatso Groups aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information, besök www.sensysgatso.com 

Sensys Gatso erhåller förlängning av TRaaS-kontrakt i Nederländerna, värd 10 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har erhållit en förlängning av ett TRaaS-kontrakt för drift och underhåll av de nederländska fasta systemen för hastighets- och rödljusövervakning som är en del av EG100-kontraktet. Kontraktsförlängningen har ett värde av 1 miljon euro, motsvarande cirka 10 miljoner kronor, under en tvåårsperiod.


Sensys Gatso erhåller ett femårigt TRaaS-kontrakt värt 100 miljoner kronor för hastighetsövervakning i Cedar Rapids, Iowa

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA, tecknat en femårig förlängning av TRaaS-kontraktet med Cedar Rapids, Iowa, till ett värde av cirka 9,8 miljoner USD under avtalsperioden, motsvarande cirka 100 miljoner kronor.


Sensys Gatso Australia erhåller TRaaS-order för ett nytt program för automatiserad övervakning av trafikförseelser i Tasmanien till ett värde av 73,5 miljoner kronor

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Australia, erhållit en order på tillhandahållande av ett program för automatiserad övervakning av trafikförseelser (ATOE) i delstaten Tasmanien. Ordern gäller en period av två år med möjlighet till ett års förlängning. Det treåriga kontraktsvärdet är AUD 10,5 miljoner motsvarande cirka 73,5 miljoner kronor.Sensys Gatso Group stärker verksamheten i USA med ny verkställande direktör

Sensys Gatso Group, STO: SENS, tillkännager idag utnämningen av William Braden till ny verkställande direktör för dess amerikanska dotterbolag, Sensys Gatso USA, Inc., med start den 15 maj.Inbjudan till presentation av Sensys Gatsos rapport för första kvartalet 2022

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, publicerar sin rapport för första kvartalet fredagen den 29 april kl. 8.30 och bjuder in till presentation/audiocast kl. 10.00. Bolagets VD Ivo Mönnink och CFO Simon Mulder presenterar bolagets rapport på engelska.Sensys Gatso undertecknar upphandlingskontrakt i Nederländerna

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har tisdagen den 12 april genom sitt dotterbolag Sensys Gatso Netherlands, undertecknat kontraktet med den holländska åklagarmyndigheten. Tilldelningen av detta kontrakt på 250 miljoner kronor tillkännagavs den 18 mars 2022.


Sensys Gatso erhåller treårig förlängning av TRaaS-kontrakt, värt 44 miljoner kronor för hastighetsövervakningssystem i Des Moines, Iowa

Sensys Gatso Group, en global ledare inom trafiksäkerhetslösningar, har genom sitt amerikanska dotterbolag Sensys Gatso USA, tecknat en treårig TRaaS-kontraktsförlängning (Traffic-as-a-Service) med Des Moines, Iowa till ett värde av cirka 4,7 miljoner USD under avtalsperioden, motsvarande cirka 44 miljoner kronor.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted