Francks Kylindustri förvärvar Kylconstruktioner i Västmanland

Francks förstärker sin position i Mälardalen genom förvärvet av Kylconstruktioner i Västmanland AB. Kylconstruktioner genomför kylentreprenader och serviceprojekt i framför allt Västmanland. Nuvarande ägare kommer att fortsätta utveckla bolaget i samverkan med Francks.

"Vi är mycket glada över att Kylconstruktioner - med sin långa erfarenhet och imponerande historik av lönsam tillväxt - har valt att ansluta sig till Francks. Genom förvärvet av Kylconstruktioner förstärker vi vår lokala marknadsposition och blir en nyckelspelare i Mälardalen. Kylconstruktioner är ett väletablerat företag med stark lokal förankring som delar vår vision och våra värderingar. Vi ser fram emot att fortsätta resan framåt tillsammans." säger Peter Eriksson, Regionschef Francks Kylindustri.

"Vi ser fram emot att bli en del av Francks och utnyttja vår gemensamma bas av expertis och erfarenhet för att accelerera vår tillväxt. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan skapa en stark plattform och med vår samlade kompetens erbjuda marknadsledande kundservice." säger Jens Wide, Daniel Broman och Mats Fogenberg, majoritetsägare för Kylconstruktioner.

Francks Kylindustri är den ledande nordiska leverantören av industriella och kommersiella kyllösningar med ca. 40 kontor i både Sverige och Norge.

För ytterligare information, vänligen besök www.francksref.com eller kontakta:

Marcus Planting-Bergloo, Managing Partner, Segulah Advisor AB
+46 70 229 11 85, [email protected]

Peter Eriksson, Regionschef, Francks Kylindustri Sweden AB
+46 70 347 70 27, [email protected]

Segulah, vars mission är "We invest in the backbone of modern society", är ett private equity-bolag inriktat på förvärv av medelstora bolag i Norden. Vi investerar enbart inom tre vertikaler: företagstjänster, lättare tillverkning och IT och teknologitjänster - sektorer där teamet har lång erfarenhet och bevisad track-record. För att säkerställa långsiktig strukturell tillväxt investerar vi, med hållbarhet i fokus, även utifrån tre större teman: "Smart Urbanisering och Förnyelse av Infrastruktur", "Industriell Automation & Modernisering av Industrin" samt "Digital Affärseffektivitet". Vår affärsmodell bygger på aktivt ägande där vi adderar kapital, industriell kompetens och strategiskt fokus. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till fonderna Segulah IV, Segulah V och Segulah VI.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted