REGMAR

Rentunder publicerar bokslutskommuniké för 2021

Rentunder Holding AB redovisar en omsättning på 11 664 877 SEK (helåret 2020: 7 916 518 SEK) och resultat efter skatt om -1 114 731 SEK (helåret 2020: -4 254 645 SEK) för helåret 2021. Årsredovisning beräknas vara klar under april månad.

Rentunder Holding publicerar bokslutskommuniké för räkenskapsåret 2021. Årsredovisning beräknas vara klar under april månad.

Kommande rapporttillfällen kommer vara årsredovisning planerad till den 6e april 2022 och halvårsrapport som redovisas 26 augusti 2022.

Bolagets rapport finns i dess helhet tillgänglig bifogat detta pressmeddelande och på bolagets hemsida www.driveinboatwash.com/sv.

Bolagets VD lämnar följande kommentar i bokslutskommunikén:

" 2021 har varit ett genombrottsår för Rentunder vad gäller mellersta och södra Europa. Från att inte ha haft någon stationär båttvätt installerad har vi under året installerat tvättar i Kroatien, Schweiz och Frankrike. Vi har idag 3 stycken kompetenta distributörer på dessa marknader och de har börjat hantera än fler länder i Europa för distribution. USA har utvecklats betydligt långsammare än vi trott och bolaget jobbar aktivt med att få igång försäljningen mer på den amerikanska marknaden.

Covid har fortsatt påverka bolaget. Förseningar av komponenter har fördröjt en del installationer, och möjligheterna att resa för oss och för våra distributörer att träffa kunder har begränsats.

Årets omsättning är en ökning om 47% från föregående år och förlusten jämfört med föregående år minskade med 74%. Båda dessa förändringar kan främst förklaras av mer försäljning samt att vi kan ta bättre betalt för våra produkter.

Bolaget har ett bra produkterbjudande och stort fokus läggs nu på att nå ut på fler marknader, samt öka försäljningen på befintliga marknader. Den 19e april i år tillträder Carina Bjerner som VD. Carina har stor erfarenhet av försäljning och arbete med distributörer vilket vi ser kan komma till stor nytta för bolaget."

För ytterligare information kontakta:

Mikael Alvén, VD

[email protected]

+46 (0)70 486 3839

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. Bolaget har sålt anläggningar i Europa, Nordamerika och Asien. Bolagets aktie är föremål för handel på NGM Nordic SMT. Mer information om bolaget finns på www.driveinboatwash.com.

Detta pressmeddelande innehåller insiderinformation som Rentunder Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 25 februari, 2022.


Om Rentunder

Rentunder är ett miljöteknikbolag som utvecklar och säljer produkter som på mekanisk väg rengör båtskrov istället för att använda giftig båtfärg. 

Webbplats
www.driveinboatwash.com/sv/

Prenumerera

Få löpande information från Rentunder via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn RENT ISIN-kod SE0004548451