Delårsrapport januari - juni 2016

Första halvåret

  • Nettoomsättningen uppgick till 0 (0) tkr
  • Rörelseresultatet minskade till -4 663 (-3 435) tkr
  • Rörelsemarginalen var negativ (negativ)
  • Resultat efter skatt uppgick till -5 813 (-3 419) tkr
  • Resultat per genomsnittligt antal aktie uppgick till -0,66 (-0,48) kr
  • Kassaflöde från den löpande verksamheten uppgick till -7 773 (3 230) tkr
  • Soliditet uppgick vid periodens utgång till 12,9 (20,8) procent
  • Likvida medel uppgick vid periodens utgång till 5 657 (1 097) tkr
  • Genomsnittligt antal anställda 1 (1)

Verksamheten under perioden
Papilly har utvecklat den tekniska plattformen och fortsatt utveckla de digitala självhjälpsprogrammen. Betallösningen färdigställdes som en integrerad del av systemet och implementerades i juli. Aktiverade utvecklingskostnader avseende Betaversionen avskrivs under perioden. Avskrivningsperioden avseende utvecklingskostnader för betalversionen startar då betalversionen är färdigställd.

De första företagskunderna har påbörjat användningen av Stressprogrammet och intäkter från dessa kunder genereras under kvartal tre. I samband med att betallösningen implementerades har de första betalande privatkunderna börjat använda Stressprogrammet, vilket genererar intäkter från och med juli.

Plattformen och Stressprogrammet fortsätter att vidareutvecklas avseende funktionalitet, layout och design. Både företags- och privatkunder har tillsammans med bolaget identifierat förbättringsmöjligheter som implementeras i vidareutveckling av systemet.

Papilly har utvecklat sin hemsida www.papilly.com för att bättre anpassas till plattformen och det vidareutvecklade Stressprogrammet.

Väsentliga händelser under perioden
Papilly har tecknat ett första större kommersiellt avtal med ett marknadsledande nordiskt företag inom outsourcad kundservice (1500+ personer). Avtalet gäller utbildning och medarbetarnas fortlöpande tillgång till Papillys forskningsbaserade interaktiva tjänst Stressprogrammet. Inledningsvis ska programmet implementeras och utvärderas på kundens Stockholmskontor med ca 650 anställda. Fakturering sker under kvartal tre.

I januari erhöll bolaget de återstående 2,5 mkr (av det konvertibla skuldebrevsprogrammet om 10 mkr) från QV Invest AB (QVI) och därmed fullföljde QVI sitt åtagande. I november 2015 beslutade QVI att konvertera 7 mkr (av 10 mkr) till aktier i Papilly. 3 mkr kvarstår som kortfristig skuld till QVI. Vid en konvertering av dessa återstående 3 mkr ökar eget kapital i Papilly AB med 3 mkr.

En riktad nyemission av 800 000 aktier genomfördes under perioden. Teckningskursen uppgick till 3,00 kronor och nyemissionen inbringade 2,4 mkr. Aktiekapitalet ökade med 100 000kr.

Bolagsstämman den 17 februari 2016 beslutade att genomföra emission av ett konvertibelt förlagslån med företrädesrätt för befintliga aktieägare om maximalt 12,2 mkr. Syftet med emissionen var att säkerställa kapital för intensifierad expansion och snabbare vidareutveckling av de digitala självhjälpsprogrammen. Emissionen fullteckades och bolaget tillfördes 12,2 mkr. Teckningskursen uppgick till 6,75 kr per unit. Det konvertibla förlagslånet löper till 31 mars 2018, då det totala nominella beloppet förfaller till betalning. En årlig ränta om 10 %, utbetalas en gång per år med första ränteförfallodag den 31 mars 2017. I det fall samtliga utgivna konvertibler utnyttjas för teckning, ökar aktiekapitalet med högst 225 262,75 kr.

Vid årsstämman i Papilly AB (publ), som hölls den 12 maj 2016, fattades beslut om omval av styrelseledamöter Christer Köhler, Ulf Söderberg och Anders Tengström samt nyval av Gerhard Larsson och Charlotte Sundåker. Till ordförande valdes Gerhard Larsson.

Väsentliga händelser efter perioden
Inga händelser av väsentlig karaktär.

Kommande rapporter
23 februari 2017 Bokslutskommuniké
April 2017 Årsredovisning
Augusti 2017 Delårsrapport januari-juni

Denna rapport samt tidigare ekonomiska rapporter och pressmeddelanden finns på bolagets hemsida www.papilly.com.

Rapporten i sin helhet bifogas.

Stockholm den 23 augusti 2016

För ytterligare information kontakta:
Erik Lissner, VD, 070-657 00 42, [email protected]

Informationen i denna rapport är sådan som Papilly AB, 556884-9920, är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappers- marknaden. Informationen lämnades för offentliggörande den 23 augusti 2016 klockan 08:00 CEST.

Papilly AB (publ)
Papilly är ett innovationsdrivet IT-och hälsoföretag som i samarbete med ledande forskare och experter från Karolinska Institutet och Stressforskningsinstitutet utvecklar digitala tjänster som förebygger psykisk ohälsa. Bolagets vision är att genom vetenskapligt utprövade och lättillgängliga program minska stressrelaterad ohälsa på och utanför arbetet och därigenom förbättra människors välmående och livskvalitet.

Bolagets aktie är noterat vid NASDAQ First North. Bolagets Certified Adviser är Eminova FK.


Om Bonzun

Bonzuns affärsidé är att tillgängliggöra evidensbaserad information med hjälp av digitala tjänster för att förebygga ohälsa och bidra till ökat välmående.

Webbplats
www.bonzun.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Bonzun via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn BONZUN ISIN-kod SE0017082506 Certified Adviser G&W Fondkommission

IR-Kontakt

Håkan Johansson tf Vd [email protected] 070 478 31 49