AB DFS tar Greenium ut på de stora haven.

Genom DFS kommer nu även sjöfarten att få ta del av växtbaserade produkter från Clemondos varumärke Greenium. DFS som är en befintlig kund hos Clemondo har själva använt Greenium och här såg man fördelarna med produkterna och bestämde sig därför att erbjuda Greenium även till fartygen.

DFS är Sveriges ledande skeppshandlare som tillhandahåller global leverans, logistik och speditionstjänster till den kommersiella sjöfarten. De är länken mellan land och hav och förser fartyg med allt de behöver. Företaget startades 1950 på den lilla ön Donsö, utanför Göteborg där fiske var ett sätt att leva. Företaget har sedan dess, via sitt huvudkontor i Göteborg utvecklats till ett internationellt företag med ett brett utbud av både produkter och tjänster. På senare år har DFS dessutom skapat GREEN LINK, ett miljöalternativ som avser att skapa de bästa förutsättningarna för deras kunder att göra mer miljömedvetna val.

"Vi är stolta över att vara Sveriges största skeppshandlare. Vår erfarenhet och expertis inom sjöfarten hjälper oss att leverera hållbara lösningar över hela världen. Att vi nu kan erbjuda Greenium till våra kunder känns fantastiskt spännande då dessa produkter är helt unika och ett perfekt komplement till vårt miljöinitiativ," säger Petra Hansson, VD på DFS.

"Vi känner oss trygga med att DFS nu väljer att ta in Greenium i sitt sortiment. Det betyder att vi även kan förse den marina sidan med våra växtbaserade produkter och får äran att vara med och göra skillnad även på fartygssidan," säger Jesper Svensson, VD på Clemondo.

Helsingborg, 18 oktober 2021

Jesper Svensson, VD
Telefon: 070-529 17 22
E-post: [email protected]

Veronica Florén, Key Account Manager
Telefon: 072-983 68 98
Epost: [email protected]

Clemondo Group AB är en nordisk kemteknisk koncern med säte i Helsingborg. Koncernen utvecklar, producerar och marknadsför rengörings och underhållsprodukter för proffs under egna varumärken och under kundernas private labels. Aktien är noterad på NASDAQ First North Growth Market och handlas under kortnamnet CLEM. Västra Hamnens Corprate Finance är Clemondos certified adviser, kontakt [email protected], +46 40-200 250. Clemondo Group AB (publ), 556792-0193.

För ytterligare information se www.clemondo.se

Clemondo skriver avtal med AllOffice Nordic AB.

Clemondo har tecknat avtal med AllOffice om försäljning av städ- och hygienprodukter från varumärket Liv.CLEMONDO PRESENTERAR DELÅRSRAPPORT Q3 2021

Clemondo Group AB (publ) offentliggör sin delårsrapport för tredje kvartalet 2021 torsdagen den 11 november 2021. Samma dag klockan 10:00 bjuder bolaget in till en webbsänd telekonferens med VD Jesper Svensson och CFO Jesper Friis-Jespersen.


Clemondo skriver avtal med Alligo

Clemondo AB har tecknat avtal med Alligo som omfattar produkter från samtliga varumärken. Avtalet beräknas uppgå till cirka 2,5 miljoner på årsbasis.


AB DFS tar Greenium ut på de stora haven.

Genom DFS kommer nu även sjöfarten att få ta del av växtbaserade produkter från Clemondos varumärke Greenium. DFS som är en befintlig kund hos Clemondo har själva använt Greenium och här såg man fördelarna med produkterna och bestämde sig därför att erbjuda Greenium även till fartygen.


Clemondo är vinnare av priset Best Green Initiative som delas ut av Ikaros Cleantech AB

Ikaros delar varje år ut priser i olika kategorier till utvalda leverantörer. I år vann Clemondo det ärofyllda priset för bästa gröna lansering.


Bilia tar ett stort kliv mot hållbarhet tillsammans med Clemondo.

Bilia har valt att ligga i framkant när det kommer till omtanke om miljön och sin personal genom att sätta tuffa miljökrav på produkterna de använder. Därför går de nu helt över till Greenium inom deras fordonstvätt.


Clemondo skriver avtal med Luna Group.

Clemondo har tecknat avtal med Luna Group om försäljning av bland annat växtbaserade städprodukter från varumärket Greenium. Avtalet beräknas uppgå till ca 1,5 miljoner på årsbasis.Clemondo nominerade till årets miljöföretag

Clemondo är en av finalisterna i kategorin årets miljöföretag i Clean Bright Awards 2021 som arrangeras av Branschtidningen RENT.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted