Mavshack satsar på livestream shopping genom förvärv

Mavshack AB förvärvar 100 % av Zellma AB (tidigare Mikelu AB) med tillträde den 1:a oktober. Genom förvärvet kommer Mavshack ta steget in som content-leverantör med produktion och distribution av live-shopping i Sverige. Mavshack är ett av Sveriges äldsta streamingbolag med mer än 10 års erfarenhet från distribution av streamat innehåll, både som live samt VOD.

Zellma AB ägs idag av PA Gullö och Pål Burman, två entreprenörer med mångårig erfarenhet inom framförallt TV, media och IT. De kommer ha fullt fokus på lanseringen av Zellma som sker under början av första kvartalet 2021.

"Det här är början på vår satsning för att etablera gruppen i Sverige och Europa med egen produktion," säger Tommy Carlstedt, VD Mavshack Group.

Köpeskillingen för Zellma AB uppgår till 8 800 000 kr vilka betalas med en riktad emission om 40 000 000 aktier till en kurs om 0,22 kr. Utöver köpeskillingen erhåller säljarna en prestationsbaserad tilläggsköpeskilling om 15 000 000 köpoptioner på 0,22 kr respektive 15 000 000 optioner på 0,30 kr som sträcker sig över de kommande 2 åren.

"Vi ser fram emot att lansera Zellma och ihop med Mavshacks övriga verksamheter är det så många pusselbitar som passar in," säger Pål Burman, VD för Zellma AB."Livestream shopping växer enormt och marknadens behov ökar och förändras just nu. Vi ska producera en mer utvecklad version av de tjänster som idag finns på marknaden."

Planen är att via shoppingplattformen Zellma erbjuda produktion av högkvalitativa livestream shoppingprogram, med kostnadseffektiv produktion och stort fokus på konvertering till affär för B2B-kunder. Produktionen kommer att ske från studios i Stockholm och tjänsten kommer distribueras via egen plattform och appar, ett område där Mavshack redan idag har omfattande kompetens, erfarenhet samt färdiga produkter.

Stockholm den 24:e september 2020
Mavshack AB (publ)

För mer information vänligen kontakta:
VD Tommy Carlstedt
Telefon 08 12451790

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 24:e september 2020 kl. 08:45 CEST

Om Mavshack AB

Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen 24hTech, Mavshack Movies, YourIT och Partner54 samt intressebolaget Ambientmedia. Sedan 2007 förenklar vi våra kunders verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08-463 83 00, Email: [email protected]. Mer information finns på www.mavshack.se

Nerladdningsbara filer


Kry sänder ännu en gång "Doktorn svarar live"från Mavshack Studio

Den 27:e september kl. 18.00 sänder Kry "Doktorn svarar live" direkt från Mavshack Studio i Stockholm. I programmet som leds av Suzanne Axell kommer tittarna att kunna ställa sina frågor direkt till Krys Doktorer. De områden som kommer diskuteras i sändningen är barnsjukdomar, hudsjukdomar, kvinnans underliv och psykisk misshandel.

Steam Hotel satsar på liveshopping med Mavshack

Den 8/9 kl 19:30 är det dags för Steam Hotels första liveevent direkt från Steams häftiga miljö i Västerås. I dagens avsnitt kommer vi få ett smakprov på allt vad Steam har att erbjuda. Det finns även möjlighet att handla produkter från Ess Groups webbshop "Home Of Ess" direkt i programmet. Sändningen hittar du på: www.steamhotel.se/liveshopping
KALLELSE TILL EXTRA BOLAGSSTÄMMA I MAVSHACK AB (PUBL)

Aktieägarna i Mavshack AB (publ), org.nr 556721-5388 ("Bolaget"), kallas härmed till extra bolagsstämma onsdagen den 7 september 2022, kl. 10 på Karlavägen 58, 5tr i Stockholm.


Mavshack genomför riktad emission

Styrelsen för Mavshack AB har i dag beslutat att föreslå en riktad emission till en grupp investerare på 10 500 000 kr. De nya aktierna emitteras till en teckningskurs om 5 öre per aktie. Teckningskursen motsvarar den volymvägda genomsnittlig kursen för bolagets aktie under två veckor fram till och med den 21 augusti 2022 med nödvändig emissionsrabatt. Totalt emitteras 210 000 000 aktier i Mavshack AB.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted