Mavshack och Bonnier News storsatsar på liveshopping

Allt fler svenska annonsörer visar intresse för den globala trenden med liveshopping. Det är bakgrunden till att Bonnier News nu storsatsar på en ny klassledande plattform tillsammans med partnern Mavshack. - Vi kommer att kunna erbjuda våra kunder ett helt nytt sätt att nå rakt in i en stor och köpstark målgrupp, säger Mats Dicklén, chef på Bonnier News Brand Studio.

Liveshopping har blivit en allt viktigare plattform för annonsörer i stora delar av världen. Det finns beräkningar som förutspår att 10-15 procent av e-handelns omsättning kommer att bäras av liveshopping år 2023. Det har fått intresset att växa snabbt också bland svenska annonsörer som marknadsför alla möjliga typer av produkter. För att möta den nya efterfrågan och för att erbjuda annonsörer nya möjligheter att växla upp sina affärer går Bonnier News nu i bräschen och gör en storskalig satsning på liveshopping. Satsningen görs tillsammans med Mavshack, som erbjuder en helhetslösning med professionell produktion och streaming både från studio och via mobilapp.

- Det här är en bra möjlighet för oss att kunna erbjuda våra kunder nya effektiva sätt att nå stora köpstarka målgrupper. Vi har en given plattform med våra välkända publicister och en stark räckvidd med Expressen som motor. Parallellt med alla våra välkända varumärken har vi också ett betydande influencer-nätverk som ger ytterligare möjligheter i affären. Tillsammans med en seriös teknisk partner har vi alla förutsättningar att bli en självklar och ledande aktör när det gäller liveshopping i Norden, säger Paul Brandenfeldt, Försäljningsdirektör på Bonnier News.

Liveshopping innefattade från början mest om kläder och skönhet, men intresset för andra typer av produkter har under den senaste tiden vuxit snabbt. Mavshack har redan fått förtroendet att producera liveshopping för kunder som Apoteket Kronan, Zound Industries, MediaMarkt, Fiskars och MatSmart. Och när partnerskapet med Bonnier News nu blir officiellt öppnas möjligheter att nå nya målgrupper och nya intäkter.

- Att göra den här satsningen - som är unik i Sverige - tillsammans med Bonnier News är ett stort steg för oss. Vi ser fram emot en spännande tid framöver för oss och våra kunder, säger Tommy Carlstedt, VD på Mavshack.

För mer information kontakta:
Tommy Carlstedt, VD, Mavshack AB
Tel: 08-124 517 90
E-post: [email protected]

Paul Brandenfeldt, Försäljningsdirektör Bonnier News
Tel: 072-588 25 91
E-post: [email protected]

Mats Dicklén, Bonnier News Brand Studio
Tel: 0702-75 39 15
Epost: mats.dicklé[email protected]

Denna information är sådan information som Mavshack AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 17 september 2021 kl. 08:30 CET.

Om Mavshack AB
Mavshack AB investerar i bolag med inriktning mot digital distribution. Koncernen består av dotterbolagen Mavshack Movies, Mavshack Zellma, 24hTech, YourIT och Partner54. Sedan 2007 förenklar vi kundernas verksamhetsprocesser genom att erbjuda fullservice-tjänster inom helintegrerade plattformslösningar, streamingteknik, direct carrier billing och den senaste tekniken inom ljud, bild och AR-produktion. Mavshack AB (publ) är listat på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet MAV. Certified Adviser är Erik Penser Bank, telefon: 08 463 83 00, Email: [email protected]. Mer information finns på www.mavshack.se

Axfood använder Mavshack Studio

Axfood samlar varje år sina leverantörer för kommunicera de övergripande affärssatsningar och fokusområdena samt för att vårda och stärka leverantörsrelationer. En kommunikativ ambition är att tydliggöra Axfoods profil som ledande i livsmedelsbranschens utveckling när det kommer till att erbjuda prisvärd, bra och hållbar mat.


Missing People sänder "En dag för anhöriga" från Mavshack Studio

Missing People Sweden är en ideell organisation som hjälper anhöriga och polis med att publicera efterlysningar och arrangera sökinsatser efter försvunna personer.


Mavshacks nya försäljningschef för liveshopping börjar idag

Anna Galaz börjar jobba som försäljningschef för Mavshack Liveshopping idag. Anna har mångårig erfarenhet av ledarskap inom sälj och marknadsföring för flera starka varumärken. Några som kan nämnas är Himla, Elodie Details samt Stinaa.J. Anna kommer bygga upp teamet kring liveshoppingförsäljning på kontoret i Stockholm.

Kvartalsrapport 2

Kvartal 2 2021

  • Nettoomsättning för kvartal två 10,7 (6,8) MSEK. *
  • Rörelsens intäkter för kvartalet var 20,3 (7,3) MSEK
  • Rörelseresultatet uppgick till -8,9 (-4,2) MSEK (EBIT).*
  • Resultatet före avskrivningar uppgick till -6,9 (-2,3) MSEK (EBITDA).*
  • Rörelsens kostnader uppgick till -29,2 (-11,5) MSEK.*

* Partner54 och Mavshack Zellma ingår inte i jämförelsen från föregående år.


Mavshack informerar om den sista dagen för handel i BTU och den första dagen för handel med teckningsoptioner av serie TO 2 och TO 3

Mavshack AB: s företrädesemission av vederlagsfria units har registrerats hos Bolagsverket. Den sista handelsdagen i BTU (Betald tecknad unit) är satt till den 27 juli 2021. Avstämningsdagen (Stoppdag) kommer att vara den 29 juli 2021.


VD-brev

Kära aktieägare,

Mavshack har under våren utvecklat och lanserat flera nya spännande produkter inom streaming och Liveshopping, från "gör det själv" via mobil, till professionell studioproduktion. Lite kuriosa är att en av våra "Liveshopping-konkurrenter" valt att använda Mavshack Studio för en del av sina egna produktioner.Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted