Testa vår nya webbplats och uppdaterade nyhetsrum för att ta del av aktuella nyheter, rapporter och mycket mer.

Mahvie Minerals presenterar första modell av Mofjellprojektet

Mahvie Minerals AB (publ) ("Mahvie Minerals" eller "Bolaget") kan idag presentera en första 3D-modell över Mofjellprojektet i Mo i Rana som bygger på historiska borrhål och datapunkter. Modellen utgör en grund för den inledande borrning som kommer att påbörjas inom kort.

Mahvie Minerals har sedan tillträdet av projektet arbetat med att samla in och sammanställa den stora mängd information som Bolaget erhållit och införskaffat sedan förvärvet av det norska projektet i februari 2022. Informationen har sammanställts och en första modell för Mofjellprojektet kan därmed presenteras. Tanken är att modellen kommer att ligga till grund för initial borrning som kan komma att genomföras antingen från markytan (dagen) eller från en äldre tunnel givet att säkerhet och effektivitet kan säkerställas. Borresultaten ska bidra till att generera en mineraltillgångsbedömning enligt gängse standarder.

Modellen (se bifogad fil) bygger på över 1 400 historiska borrhål (över 65 000 m), kemiska analyser och gruvsektioner. Planerad provborrning kommer att testa kontinuteten av påvisade mineraltillgångar, säkerställa mineralhalterna och bekräfta den geologiska modellen.

 "Det är mycket glädjande att vi nu kan presentera en första modell för Mofjellprojektet. Som vi tidigare kommunicerat har vi haft tillgång till en mängd information som nu sammanställts för att snarast påbörja borrning och fortsatt projektutveckling", kommenterar Per Storm, VD för Mahvie Minerals.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Per Storm, VD

Mail: [email protected]

Tel: +46 70-594 90 24

Om Mahvie Minerals AB (publ):

Mahvie Minerals är ett nordiskt prospekterings- och gruvutvecklingsbolag med fokus på basmetaller, ädelmetaller och specialmetaller. Bolagets huvudsakliga tillgångar finns i norska Mo i Rana, ett välkänt industri- och gruvområde omfattande såväl smältverk som brytning av järnmalm samt det finska guldprojektet Haveri, beläget i Tammerfors guldbälte. Mahvie Minerals planerar att via prospektering utöka potential och mineraltillgångar samt påbörja utveckling av gruvverksamhet.

För mer information, se Mahvie Minerals hemsida: www.mahvieminerals.se.

Augment Partners AB, tel. +46 8-604 22 55, e-post: [email protected], är Bolagets Mentor.

Varför arbetar Mahvie Minerals med bly?

Zink och bly är två av de metaller Mahvie Minerals arbetar med. Det kanske inte är självklart för alla varför man skall engera sig i två så konventionella metaller som zink och bly. Här vill vi kort-fattat beskriva hur vi ser på bly och längre fram kommer vi att få anledning att utveckla vår inställning ytterligare.


Mahvie Minerals: Varför jobbar vi med zink?

Zink och bly är två av de metaller Mahvie Minerals arbetar med. Det kanske inte är självklart för alla varför man skall engera sig i två så konventionella metaller som zink och bly. Här vill vi kortfattat beskriva hur vi ser på zink och längre fram kommer vi att få anledning att utveckla vår inställning ytterligare.Investerarpresentation hos ProHearings 2022-12-01

Torsdagen den 1 december presenterar Mahvie Minerals sin verksamhet hos ProHearings, ger en investerarpresentation och svarar på frågor i en modererad frågestund. Presentationen börjar ca kl 09.15.


Mahvie Minerals presenterar första modell av Mofjellprojektet

Mahvie Minerals AB (publ) ("Mahvie Minerals" eller "Bolaget") kan idag presentera en första 3D-modell över Mofjellprojektet i Mo i Rana som bygger på historiska borrhål och datapunkter. Modellen utgör en grund för den inledande borrning som kommer att påbörjas inom kort.


Mahvie Minerals har godkänts för notering på NGM Nordic SME

Nordic Growth Market NGM AB har idag, den 14 november 2022, godkänt Mahvie Minerals AB (publ):s ("Mahvie Minerals" eller "Bolaget") ansökan om upptagande till handel av Bolagets aktier på Nordic SME. Första dag för handel är fredagen den 18 november 2022.
Information till nya och gamla aktieägare i Mahvie Minerals

Välkomna som ägare i Mahvie Minerals! Bolaget har inlett utvecklingen av basmetallprojektet Mofjell i Mo i Rana och förvärvat guldprojektet Haveri i Finland. Inledande arbeten har konfirmerat att Bolaget kan använda den omfattande mängden information som finns kring Mofjellt för fortsatt utveckling. I Bolagets guldprojekt finns en mängd intressanta uppslag med hög guldhalt som skall användas som utgångspunkt för fortsatt utveckling.


Mahvie Minerals deltar på Augment Mining Forum 2022

Den 13 oktober kommer Mahvie Minerals att delta på Augment Mining Forum 2022. Vid evenemanget, som hålls på GT30, Grev Turegatan 30, Stockholm, kommer sex nordiska junior mining-bolag att presentera sina verksamheter. Mahvie Minerals VD, Per Storm, kommer att presentera bolaget med efterföljande frågestund mellan 10:00-10:30.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted