Affärsidé

Newton Nordic är ett svenskt, Linköpingsbaserat företag som utvecklar den världsledande multirotorhelikoptern/drönaren Aerigon för den professionella filmindustrin. 

Verksamhet

Genom att kombinera avancerad reglerteknik med unika lösningar och produktdesign, driver Aerigon marknaden framåt med möjliggörandet av högupplösta, innovativa upplevelser och specialeffekter på filmduken och inom reklamproduktion. Kostnadseffektiviteten jämfört med helikoptrar blir väsentlig och frihetsgraden högre än traditionella fasta installationer, vilket gör det här till en mycket attraktiv drönare för filmbolag världen över.

Newton Nordic är verksamma inom civila tillämpningar för film- reklam och TV-branschen. Marknaden för UAS (Unmanned Aircraft Systems) är ny och kraftigt växande. Det gör att regelverken ständigt är under utveckling för kommersiell användning av obemannade farkoster. USA, som är en av bolagets strategiskt viktigaste marknader, har under 2015 börjat godkänna operatörer (bolag eller personer) av UAS. Det innebär en kraftig ökning av potentiella kunder för Newton Nordic.

Newton Nordic breddade under andra halvåret 2015 sitt produktutbud med lanseringen av det gyrostabiliserade kamera-huvudet NEWTON och kamera-styrenheten DOMINON.

Bolaget är sedan 13 januari 2015 listat på Nasdaq First North Growth Market.

Bolagsordning


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär