Dicot beviljas finansiering från EU:s forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020

Dicot ges finansiering med drygt en halv miljon kronor. Finansieringen sker inom ramen för EU:s program SME Instrumentet fas 1 som stöder utveckling av innovativa små och medelstora företag med hög potential.

- Det är glädjande att Dicot är ett av bolagen som valts ut och därmed bedöms tillhöra Europas ledande innovativa bolag. Att få finansiering via EU:s SME Instrumentet fas 1 är en värdefull kvalitetsstämpel för bolaget som ger oss möjlighet att knyta nya viktiga internationella kontakter och tillför extra resurser i vår affärsutveckling, säger Göran Beijer, vd Dicot.

Om EU:s program för utveckling av små och medelstora innovativa bolag med hög potential https://ec.europa.eu/easme/en/eic-sme-instrument 

Om Dicot AB (publ)
Dicots affärsidé är att utveckla produkten LibiguinTM som läkemedel för behandling av sexuella dysfunktioner. Utvecklingen sker i egen regi upp till kliniska faser. Det är bolagets intention att därefter vid lämpliga tidpunkter ingå strategiska allianser, alternativt genomföra en trade-sale, med etablerat större läkemedelsföretag för att kunna introducera LibiguinTM på världsmarknaden. Dicot är listat på Spotlight Stock Market och har cirka 700 aktieägare. För mer information se www.dicot.se.

Bifogade filer

Dicot_Pressrelease.pdf

Om Dicot

Dicot utvecklar ett modernt potensläkemedel som ska behandla erektionssvikt och för tidig utlösning bättre än befintliga preparat.

Webbplats
www.dicot.se

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Spotlight Stock Market Kortnamn DICOT ISIN-kod SE0011178458

IR-Kontakt

Elin Trampe Vd