REGMAR

Överlåtelse av undersökningstillstånd till Archelon Natural Resources ABs dotterbolag Archelon REE AB beviljad av Bergsstaten

Archelon Natural Resources AB (publ)s ("ANR" eller "Bolaget") helägda dotterbolag Archelon REE AB (publ) ("AREE") och Big Rock Exploration AB ("BRE") tecknade i juli 2022 ett avtal ("Avtalet") innebärande att AREE från BRE skulle förvärva de två undersökningstillstånden Östra Gyttorpsgruvan och Repebergsgruvorna ("Undersökningstillstånden"), båda belägna i Nora kommun, Örebro län ("Transaktionen"). Avtalet förutsatte bland annat Bergsstatens medgivande till överlåtelse av Undersökningstillstånden. Bergsstaten har nu beviljat överlåtelsen av Undersökningstillstånden innebärande att Transaktionen nu slutförs. Köpeskillingen för Undersökningstillstånden erläggs genom en riktad emission av aktier i AREE till BRE i ett antal motsvarande 25 procent av det totala antalet aktier i AREE efter genomförd Transaktion. Ulrich Andersson, ordförande i BRE kommer efter avslutad transaktion ingå i AREEs styrelse.

"Vi har genom vårt dotterbolag Archelon REE AB under en längre tid bedrivit prospekteringsarbete med fokus mot sällsynta jordartsmetaller i Sverige. Ett antal mycket intressanta objekt har identifierats och undersökningstillstånd för ett av dessa har även beviljats. Förvärven av Östra Gyttorpsgruvan och Repebergsgruvorna är ett led i vår plan att etablera ett bolag som säkrar tillgången till kritiska råmaterial" säger AREEs vd Tore Hallberg.

Göteborg den 28 november 2022

Archelon Natural Resources AB (publ)

För mer information kontakta VD Tore Hallberg.

Telefon: 031-131190, 0706 237390
E-post:  [email protected]

Denna information är insiderinformation som Archelon Natural Resources AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 november 2022 kl 11 45


Om Archelon Natural Resources

Övergripande affärsidé är att exploatera georesurser genom att identifiera, förädla och skapa mervärden i råvarubaserade projekt, företrädesvis inom gruv- och mineralsektorn. Syftet är att genom prospektering i egen regi och i samarbete med andra aktörer upparbeta mineralfyndigheter med potential att utvecklas till ekonomiskt bärkraftiga gruvprojekt.

Webbplats
archelon.se
Bransch
Råvaror

Prenumerera

Få löpande information från Archelon Natural Resources via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn ALONNR-B ISIN-kod SE0020355188