Nyhetsbrev: Appspotr 3 lanserar stöd för Apple Business Manager

Appspotr 3 lanserar nu stöd för distribution av skräddarsydda företagsappar via Apple Business Manager.

Med low code kommer en hög tillväxt av appar för interna behov till olika funktioner inom företag och organisationer. Forrester bedömer att vid slutet av 2021 så kommer 75% av alla appar som byggs utvecklas med low code verktyg. Genom denna höga tillväxt kommer också ett ökat behov av att att distribuera företagsappar internt utanför de publika appbutikerna.

Denna typ av interna appar kräver andra distributionsmetoder av bland annat säkerhetsskäl.

För att möta den höga efterfrågan på interna appar hos företag adderar Appspotr löpande de distributionsmetoder som efterfrågas av kunderna i Appspotr 3 plattformen.

Med vår lösning för Apple Business Manager kan du nu distribuera dina skräddarsydda iOS appar utvecklade i Appspotr 3 utanför den publika Apple App Store till dina användare. Det kan ske till en obegränsad volym av användare och Apple erbjuder Business Manager utan kostnad.

Apple Business Manager erbjuder distributionsmöjligheter via Mobile Device Management system (MDM) för företagsägda mobila enheter eller via nedladdningslänkar och inlösenkoder för privata mobila enheter.

Distributionen av apparna sker privat och säkert till interna medarbetare och utvalda partners, kunder eller franchisetagare.

Läs mer om Apple Business Manager här: https://business.apple.com

Enkel distribution i Appspotr 3

När dina iOS appar är färdigutvecklade i Appspotr 3 kan du via plattformen enkelt skicka dem till App Store Connect och tilldela apparna till ditt företagets Apple Business Manager-konto.

När apparna godkänts av Apple är de tillgängliga så att endast företaget kan visa och komma åt dem.

Du kan när som helst uppdatera dina publicerade appar i Appspotr 3 för dina användare.

Säkerhet och anpassat innehåll

Med skräddarsydda företagsappar via Appspotr 3 + Apple Business Manager kan du som organisation använda App Stores skala och bekvämlighet privat för din organisation samtidigt som du tillhandahåller:

  • Säkerhetsfunktioner för känsliga och privat företagsdata
  • Ett anpassat utseende och känsla, såsom företagets logga eller varumärke
  • Unika funktioner för organisationens medarbetare
  • Specifika funktioner för ett företagsförlopp eller arbetsflöde
  • Anpassade funktioner för partners, kunder, återförsäljare eller dotterbolag
  • Speciell konfiguration för IT-miljöer

Unikt

Enligt vår vetskap är Appspotr 3 i nuläget unikt i att erbjuda inbyggt stöd för distribution av appar via Apple Business Manager på marknaden. Detta öppnar upp för kunder till Apple Business Manager globalt att använda Appspotr 3 för produktion och distribution av interna skräddarsydda företagsappar till Apples mobila enheter.

Appspotr för en ständig dialog med bland annat Apple om hur plattformen på bästa sätt kan stödja de distributionsalternativ som rekommenderas för vår målgrupp. Ambitionen är att erbjuda stöd för alla distributionsmodeller som finns för iOS och Android när det är möjligt enligt regelverk hos Apple och Google.

Stöd för Apple Business Manager i Appspotr 3 lanseras under Q2.

Kommentar från vd, Appspotr Patric Bottne:

- Vi adderar ständigt ny funktionalitet i vår plattform som kunderna efterfrågar. Vårt stöd för Apple Business Manager etablerar en särställning för Appspotr 3 inom low code och no code branschen. Vi är unika med att erbjuda detta. Detta följer vår strategi att vara världsledande inom demokratisering av apputvecklingen. Vi är glada att både befintliga kunder och nya kunder nu med Apple Business Manager kan skapa och distribuera ännu mer appar på Appspotr 3 plattformen.

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen. Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm. 

Appspotr tecknar avtal med handelsplatskund

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat avtal med en handelsplats i Sverige. Avtalet avser leverans och underhåll av en informationsapp för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår totalt till ca 100 000 kr.


Appspotr tecknar avtal om vidareutveckling av applösning med handelsplatskund

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat ett avtal med en handelsplats i Sverige för utveckling av nya utökade funktioner till sin existerande applösning för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår totalt till ca 500 000 kr.


Elon Group breddar sin befintliga tjänsteportfölj med fler appbaserade lösningar från Appspotr

Enligt pressmeddelande 2022-11-03, där Appspotr AB (publ) meddelade att bolaget har tecknat ett ramavtal med Elon Group AB (publ), en nordisk fackhandelskedja med över 900 butiker och en central funktion för avancerade lösningar inom IT och logistik, så kommenteras samarbetet här ytterligare från båda parter.


Om Appspotr Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan sk

Appspotr AB (publ) meddelar att bolaget idag har tecknat ett ramavtal med Elon Group AB (publ), en nordisk fackhandelskedja med över 900 butiker. Ramavtalet innebär att Elon Groups återförsäljare kan utöka sitt erbjudande inom appar och utvecklingstjänster med Appspotr som teknikleverantör.


Appspotr publicerar nyhetsbrev om bolagets multikanalstrategi för högre tillväxt

Appspotr meddelar att bolaget har publicerat utgåvan för oktober av sitt månatliga nyhetsbrev som riktar sig till aktieägare, investerare och andra intressenter.


Valberedning inför Appspotrs årsstämma utsedd

Valberedningen inför Appspotrs årsstämma för räkenskapsåret 2022 har utsetts.


DELÅRSRAPPORT


Appspotr tecknar avtal med ny handelsplatskund

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat avtal med en handelsplats i Sverige. Avtalet avser leverans och underhåll av en informationsapp för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår totalt till ca 108 000 kr.


Appspotr tecknar avtal med ny handelsplatskund

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat avtal med en handelsplats i Sverige. Avtalet avser leverans och underhåll av en informationsapp för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår totalt till ca 100 000 kr.


Appspotr tecknar avtal med större fastighetsbolag

Appspotr meddelar att bolaget har tecknat avtal med ett större svenskt fastighetsbolag inom järnvägsstationer. Avtalet avser leverans och underhåll av informationsappar för intern kommunikation. Ordervärdet uppgår till ca 520 600 kr.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted