Appspotr utökar med fler digitala tjänster i sin plattform för att möta marknadens snabbt ökande behov av distansarbete.

Appspotr är precis i fasen att börja leverera de första appar till kunder på nya version 3 men förbereder nu för att utöka utbudet i sin plattform med fler digitala tjänster för att möta upp marknadens just nu ökande behov av distansarbete.

Appspotr ser att efterfrågan av digitala tjänster för distansarbete, information och kommunikation accelererar snabbt globalt till följd av att organisationer ställer om sin verksamhet som en följd av den rådande situationen.

Organisationer behöver nu snabbt kunna skapa och rulla ut mängder av olika lösningar för olika typer av distansarbete hos ledning, anställda, medarbetare, medlemmar och kunder inom vitt skilda verksamheter med olika behov. Det är t ex lösningar för kommunikation, informationsspridning, utbildning, insamling av data mm. I praktiken handlar det till exempel om lösningar för videosamtal och konferenser, team-chat, sms, bokningar, datainsamling, inrapportering och uthämtning av data från affärssystem, dokumenthantering, statistik, e-handel, betalningar, signering, undervisning, webinars, kundsupport, projekthantering, databashantering, tidsrapportering, listan kan göras hur lång som helst. 

Appspotr integrerar sin plattform med integrationsplattformen Zapier så att användare i version 3 kan bygga appar som automatiskt fungerar med över 2000 st affärssystem och digitala tjänster från bolag som t ex Google, Microsoft, SAP, osv. Detta skapar en möjlighet för organisationer att snabbt och enkelt skapa de tjänster de behöver till en låg kostnad.

Appspotr kommer efter integrationen inte bara kunna serva befintliga kunder, kundleads och användare utan också genom kampanjer bearbeta den existerande kundbas av 3 miljoner användare som Zapier har idag.

Zapier är idag den största integrationsplattformen på marknaden med över 2000 st integrationer med olika mjukvaruföretag i världen. Zapier gör det möjligt för företag i alla storlekar att spara tid genom automatisering av affärprocesser via Zapier.  

Genom integrationen kan mängder av olika automatiserade affärsflöden skapas. Som ett exempel kan man bygga en app med några knapptryckningar som från en app från Appspotr skickar informationen från ett ifyllt formulär i appen till ett Microsoft program samtidigt som det parallellt i ett annat system skapar ett färdigdesignat ifyllt pdf-dokument  och som därefter automatiskt går till ett e-mail program och bifogas i ett e-mail som skickas till en kund. Möjligheterna att kombinera de +2000 olika integrationerna för en kund är oändliga.

Appspotr har beslutat att genomföra integrationsprojektet med Zapier och planerar för att detta genomförs under andra kvartalet och lanseras så fort integrationen är klar.

Kommentar från vd, Appspotr Patric Bottne:

- Situationen på marknaden just nu är unik. I stort sett alla organisationer i världen går nu i någon grad över till distansarbete. Detta skapar en ökad efterfrågan på digitala lösningar. Många behöver få sin organisation att fungera digitalt snabbare och bredare. Situationen i världen just nu boostar sannolikt den pågående digitaliseringen av både samhälle och företagande. Kraven på att snabbt och enkelt kunna sätta ihop lösningar för unika behov för den egna organisationen baserat på standardlösningar kommer att öka ytterligare. Appspotrs integration med Zapier innebär att vi i stort sett fungerar med alla de viktigaste affärssystemen och digitala tjänsterna i världen - på en och samma gång. Appspotr skapar fördelar för den organisation som vill få ner kostnader, har bråttom och inte vill hantera egen IT utveckling utan köpa standardlösningar. Vi förenklar inte bara apputveckling utan förenklar också affärsprocesser och minskar behov av IT investeringar och förvaltning. Dessutom är vi enligt vår vetskap den första low-code plattformen för mobil applikationsutveckling som gör en integration med Zapier, vilket ger oss en bra position. Det känns också spännande att vi når en kundbas på 3 miljoner användare i Zapier att bearbeta.

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Om Appspotr

Appspotr erbjuder en plattform med en rik uppsättning verktyg för utveckling och publicering av professionella appar till iOS, Android och webben. Plattformen används av återförsäljare och partners som säljer skräddarsydda appar och färdiga appkoncept som en tjänst till slutkunder inom näringsliv, offentlig sektor och organisationer. Plattformen säljs också direkt till storkunder som har behov av att utveckla och distribuera interna appar inom den egna organisationen. I Appspotr koncernen ingår också Appsales som är en återförsäljare och agerar likt en sådan men tillför också sälj och marknadskunskap till Appspotr. Moderbolaget Appspotr AB har sitt säte i Göteborg. Dotterbolaget Appsales Sweden AB har sitt säte i Stockholm. 


Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.

Webbplats
www.appspotr.com
Bransch
Teknik

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn APTR ISIN-kod SE0018041097 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Anders Lissåker VD [email protected] +46 (0) 706 931 793