AppSpotr AB: Appspotr uppdaterar om utvecklingen för Appspotr Asia

Novel Unicorn som driver försäljning och förhandling med partners åt Appspotr Asia, har uppdaterat Appspotr om läget för Appspotr Asia och förutsättningarna framåt. Med målgruppen SaaS-bolag definierad och utvecklarportalen på plats finns det goda skäl att se ljust på Appspotrs framtid i Asien.

Appspotr lanserade nyligen sin utvecklarportal med ett SDK (Software Development Kit) baserat på React Native. De första projekten har nu börjat tillsammans med kinesiska partners som nu i juni får sin första utbildning av Appspotrs produktteam. Inom några månader kommer några av dem ha gjort integrationer mot sina SaaS-tjänster för att börja leverera appar baserade på Appspotr till kunder.

- Vår ursprungliga tidsplan för att börja försäljningsarbetet i Appspotr Asia från sommaren 2017 visade sig vara lite för optimistisk. När vi förra året insåg att SaaS-bolag är en bra målgrupp, blev utvecklarportalen en förutsättning för att göra affärer. Då allt nu är på plats, är det naturligt att intäkter börjar synas om några månader, säger Dave Wu, managing partner på Novel Unicorn. 

Tre partneravtal är redan tecknade - med iReserve, Yuxin och EZ Cloud - och Novel Unicorn jobbar hårt med att knyta ytterligare partners och återförsäljare till Appspotr Asia. Baserat på de tre avtal som redan finns bedömer Novel Unicorn det som möjligt att nå milstolpe 3, vilket motsvarar 108 MSEK i årligt återkommande licensintäkter, fram till hösten 2019 då avtalet med Appspotr löper ut. Med ytterligare partners på plats kan det även bli möjligt att nå milstolpe 4 och 5.

- Appspotrs plattform och ekosystem, som med utvecklarportalen på plats är komplett, är väldigt imponerande. Det är en fantastisk produkt och en lika fantastisk affärsmodell och ur vårt perspektiv är Appspotr nu den främsta apputvecklingsplattformen i världen. Vi är lika övertygade nu som vi var sommaren 2017, när vi investerade i Appspotr, om att vi kommer att etablera Appspotr på de asiatiska marknaderna. Från den övertygelsen har vi inte vikit en tum, säger Dave Wu.

Utöver att driva försäljningsarbetet i Appspotr Asia är Novel Unicorn även i diskussioner med strategiska investerare som visar intresse i att investera i Appspotr AB. Appspotr har i nuläget inte mer information om arbetet med strategiska investerare.

Kommentarer från Appspotrs vd Patric Bottne och ordförande Peter Wendel:

- Det har nu gått knappt ett år sedan vi och Novel Unicorn inledde satsningen i Kina och Asien. På den tiden har vi gjort och lärt oss mycket. Och baserat på det vi har fått på plats i termer av partneravtal och plattformen med sin utvecklarportal, så har vi goda skäl att vara förväntansfulla inför framtiden, säger vd Patric Bottne.

- Vi är väldigt stolta över den plattform som vi har byggt och glada över att ha en partner som Novel Unicorn som delar vår syn på de strategiska möjligheter som den för med sig, säger ordförande Peter Wendel.

För ytterligare information kontakta:

Patric Bottne, VD Appspotr AB (publ)

Mobil: +46 701 46 61 89

E-post: [email protected] 

Om Appspotr AB

Appspotr gör det enkelt för privatpersoner och företag att skapa native appar online, utan förkunskaper i programmering. Användaren bygger appen med hjälp av färdiga moduler, skräddarsyr design och innehåll för att sedan publicera den i valfri appbutik. Samtidigt erbjuder Appspotr utvecklare en möjlighet att tjäna pengar på att skapa de moduler som används. Appspotr har 12 anställda och är baserade i Göteborg.

Om Appspotr Asia Ltd

Appspotr Asia är ett dotterbolag som ägs gemensamt av Appspotr AB (49%) och Novel Unicorn (51%). Se pressmeddelandet om satsningen i Kina från den 29 maj 2017 för mer information.


Om Appspotr

Appspotr är ett IT-bolag som utvecklar, säljer och marknadsför mjukvarulösningar för utveckling av mobila appar med fokus på Low Code som innebär att användaren kan skapa mobila appar utan förkunskaper inom kodning. Via bolagets plattform Appspotr 3 erbjuds tjänster relaterade till formgivning, innehåll och publikation som innebär snabbare, effektivare produktion av appar till en väsentligt lägre kostnad. Kunderna återfinns bland annat inom IT-bolag, webbutvecklare och andra företag vilka utvecklar mobila applösningar till slutkund samt inom företag och organisationer med behov av apputveckling inom organisationen.

Webbplats
www.appspotr.com
Bransch
Teknik

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn APTR ISIN-kod SE0018041097 Certified Adviser Mangold Fondkommission AB

IR-Kontakt

Anders Lissåker VD [email protected] +46 (0) 706 931 793