ADVENTURE BOX BJUDER IN TILL INFORMATIONSMÖTE ANGÅENDE FÖRVÄRVET AV MULTIVERSE

Den 12 september 2022 offentliggjordes att Adventure Box Technology AB avser förvärva det danska bolaget Multiverse ApS via en apportemission. Transaktionen innebär ett komplett ägarskap av spelplattformen KoGaMa, viktiga intäktsströmmar, samt cirka 750 000 aktiva månatliga användare. I syfte att ge aktieägarna bästa möjliga information om förvärvet samt svara på frågor, kommer en presentation att hållas den 28 september, med möjlighet att ställa frågor till ledningen.

Adventure Box offentliggjorde den 12 september att företaget avser att köpa danska Multiverse ApS med spelplattformen KoGaMa, där spelare kan skapa, dela och spela datorspel. KoGaMa har idag cirka 750 000 aktiva månatliga användare, trots i princip obefintlig betald marknadsföring.

Hur kommer affären att påverka Adventure Box, dess användare och dess aktieägare?

  • Vi vet vad vi får

Adventure Box och Multiverse har länge samarbetat med varandra. Multiverse VD, Michal Bendtsen, har under en lång tid varit Creative Director för Adventure Box och den ömsesidiga kunskapen om båda bolagen är stor.

  • Vi kan koden

Adventure Box utvecklare har i samarbete med Multiverse utvecklare under en längre tid skaffat sig kunskap om kodbasen i spelplattformen KoGaMa. Detta innebär att utvecklingsarbetet kan fortsätta utan avbrott och, tack vare bidrag och idéer från båda bolagen, ge en förbättrad teknisk grund som gör att produktbasen kan förstärkas ytterligare.

  • Vi får viktiga intäktsströmmar

Multiverse har redan idag viktiga intäktsströmmar, bland annat via annonser på sin plattform, köp av användarna på plattformen, samt licensierad kodutveckling till kund. Detta innebär att det nya bolaget kommer att stå på en betydligt stabilare finansiell grund med långsiktig uthållighet. Förvärvet ger dessutom bättre förutsättningar att ta hand om den befintliga användarbasen, skapa viral tillväxt, samt att generera ytterligare intäktsströmmar.

  • Vi har ett starkt patent

Adventure Box har en lösning för att kostnadseffektivt "streama" voxlar som är patenterad i USA och Japan. Med det nya bolaget avser vi att studera hur vi kan maximera värdet av patentet.

 

Välkommen på informationsträff

Välkommen till att lyssna på en presentation från Rickard Riblom (VD Adventure Box), samt Michal Bendtsen (VD Multiverse) med fokus på förändringen förvärvet innebär för bolaget och hur den kan påverka er investering.

Tid och plats

Datum: Onsdag 28 september

Tid: 17:00 - 20:00

Plats: Blasieholmen Investment Group, Birger Jarlsgatan 2, 3 trappor

OSA: [email protected] - vänligen senast måndag 26 september

 

FÖR MER INFORMATION, KONTAKTA:
Rickard Riblom, VD Adventure Box, +46 (0)70 444 24 79,
[email protected], corp.adventurebox.com

OM ADVENTURE BOX TECHNOLOGY AB

Adventure Box, den ledande sociala molnplattformen för konsumentskapade dataspel, gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online. Bolagets världsledande streamingteknologi är patentskyddad. Grundat i Stockholm 2014 har bolaget nu även personal i Sevilla, Köpenhamn och Madrid. Adventure Box handlas på Nasdaq First North Growth Market under kortnamnet ADVBOX och ISIN-kod SE0012955276. Aktieinvest FK AB med e-post [email protected] och telefonnummer +46 739 49 62 50 är företagets Certified Advisor.


Om Adventure Box

Adventure Box, utvecklar och driver en sociala molnplattform för konsumentskapade dataspel, som gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online. Bolagets streamingteknologi är patentskyddad.

Webbplats
corp.adventurebox.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Adventure Box via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ADVBOX ISIN-kod SE0012955276 Certified Adviser Redeye

IR-Kontakt

Michal Bendtsen VD [email protected] +45 26 355 377