Ny VD och koncernchef i Absolent Group AB blir Axel Berntsson

Styrelsen i Absolent Group AB har utsett Axel Berntsson till ny VD och koncernchef med tillträde den första januari 2018. Axel är idag VD för dotterbolaget Absolent AB dit han rekryterades från sin position som Segment Director på ESAB 2016.

"Axel Berntsson har som framgångsrik ledare för Absolentdelen i koncernen visat att han nu är mogen att ta över ansvaret för hela koncernen efter Tony Landhs tragiska bortgång", konstaterar styrelsens ordförande Mikael Ekdahl.

"Absolent Group är ett bolag med produkter i absolut framkant, en stark och tydlig företagskultur och är väl positionerat på en marknad med positiv utveckling. Vi står inför en spännande framtid och det är en ära att få ta över ett så fint och välskött bolag och tillsammans med teamet ta det till nästa nivå", säger Axel Berntsson

Innan ESAB var Axel Vice President Supply Management på CPS Color och dessförinnan managementkonsult på Accenture. Axel är 37 år och har en civilingenjörsexamen i Industriell Ekonomi från Chalmers tekniska högskola i Göteborg.

2017-12-18 Lidköping

Ytterligare information vänligen kontakta:

Mikael Ekdahl, Styrelsens ordförande
E-post: [email protected], telefon +46 709777203

Axel Berntsson
E-post: [email protected], telefon +46 704739106

Ola Burenius, Ekonomichef och tillförordnad VD
E-post: [email protected], telefon +46 708787725

Absolent Group AB är listad på Nasdaq First North Stockholm. Certified Adviser för Absolent Group AB är Erik Penser Bank.

Denna information är sådan information som Absolent Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 18 november 2017 kl 17:00 CET.


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank