REGMAR

ABSOLENT FÖRVÄRVAR QUATRO AIR TECHNOLOGIES INC. OCH AEROFIL INC.

Absolent Air Care Group AB har förvärvat samtliga aktier i Quatro Air Technologies Inc. inklusive dotterbolaget Aerofil Inc. i Kanada. Quatro Air Technologies tillverkar ett omfattande utbud av portabla luftreningslösningar och Aerofil distribuerar avancerade lösningar för rening, behandling och fördelning av luft.

Quatro Air Technologies har sitt huvudkontor i Pointe-Claire, Quebec i Kanada och genererar intäkter på cirka 16 MCAD med en genomsnittlig EBITDA-marginal på 23%. Quatro Air Technologies utvecklar och säljer portabla plug & play luftreningslösningar för att ta bort partiklar på sjukhus, tandtekniska laboratorier, skolor, datacenter och kontor. Aerofil distribuerar luftreningslösningar för att avlägsna partiklar och gas i industrier som mineralbearbetning, massa och paper och läkemedel.

"Vi är mycket glada över att välkomna Quatro Air Technologies till Absolent. Genom förvärvet utökar vi vårt utbud och stärker vår återkommande försäljning av ersättningsfilter. Quatros diversifierade kundbas och höga kundbehållningsgrad kommer att ge tillgång till viktiga kundsegment som sjukhus, läkemedel och tandtekniska laboratorier" - säger Axel Berntsson, VD & koncernchef Absolent Air Care Group

Den initiala köpeskillingen, på kassa- och skuldfri basis, är 22 MCAD. Vidare finns det en tilläggsköpeskilling om maximalt 14,5 MCAD som är beroende av bolagets EBITDA-nivå under de kommande 24 månaderna. Quatro Air Technologies kommer omgående att konsolideras in i Absolent Air Care Group. Förvärvet finansieras med egna likvida medel och bankkrediter. Förvärvet kommer att ha en begränsad positiv påverkan på Absolent Air Care Groups resultat per aktie för det innevarande räkenskapsåret.

Denna information är sådan information som Absolent Air Care Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 november 2021 kl. 17:00 CET.

Kontakt:

VD och koncernchef Axel Berntsson +46 510 - 48 40 00

Absolent Air Care Group AB är listad på Nasdaq First North Growth Market.

Certified Adviser för Absolent Air Care Group AB är Erik Penser Bank AB. +46 8-463 83 00.

Email: [email protected]


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank