ABSOLENT AB HAR REKRYTERAT NY VD

Absolent AB, dotterbolag till Absolent Air Care Group AB, har utsett Mattias Cleveson till ny VD. Mattias efterträder nuvarande VD Axel Berntsson och tar även över rollen som platschef på produktionsanläggningarna i Lidköping och Skövde – en roll som tidigare innehafts av Absolent ABs vice VD Pontus Broberg. Mattias har en gedigen industriell bakgrund inom främst DeLaval-koncernen, där han bland annat innehaft positionen som VD för koncernens polska och kinesiska dotterbolag. Efter sin tid inom DeLaval-koncernen har Mattias även varit VD för såväl Nolek (del av Indutrade-koncernen) som Wedholms.

Rekryteringen av en ny VD görs som en del i en tillväxtsatsning där Absolent AB får en VD som med odelad uppmärksamhet kan driva den fortsatta utvecklingen av Absolent-varumärket. Axel Berntsson kommer i sin tur att frigöra mer tid för sin roll som VD och koncernchef för Absolent Air Care Group och därigenom intensifiera genomförandet av koncernens tillväxtagenda. Pontus Broberg fortsätter inom organisationen och kommer att tillträda en ny roll på koncernnivå med fokus på att bygga upp en global funktion för strategiska inköp.

Vi är mycket nöjda med att ha rekryterat Mattias till rollen som VD på Absolent AB. Mattias kommer att tillföra ett marknadsfokus, ett starkt lokalt ledarskap och erfarenhet av industrialisering. Det är en offensiv rekrytering som vi är övertygade kommer att accelerera tillväxt, lönsamhet och innovation för Absolent-varumärket- säger VD och koncernchef Axel Berntsson.

Kontakt:

Axel Berntsson, VD och koncernchef

Karin Brossing Lundqvist, CFO

Tel: +46 (0)510 48 40 00

Email: [email protected]                    

Absolent Air Care Group AB är noterat på Nasdaq First North Growth Market.

Certified Adviser för Absolent Air Care Group AB är Erik Penser Bank AB.

Tel: +46 (0)8 463 83 00

Email: [email protected]


Om Absolent Air Care Group

Webbplats
www.absolentgroup.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Prenumerera

Få löpande information från Absolent Air Care Group via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn ABSO ISIN-kod SE0006256558 Certified Adviser Carnegie Investment Bank