Välbesökta MFA-dagar, 24-25 januari, på Swemets kontor i Växjö

Swemet AB ("Swemet") har i dagarna två arrangerat sin återkommande MFA-träff för kunder och intressenter. MFA är ett av Swemet myntat begrepp för felavhjälpning i elnätskommunikation - där Swemet är direkt världsunikt tack vare sin egenutvecklade teknologi och instrument.

Störst uppmärksamhet mötte förevisningen där Swemet, med utgångspunkt från sitt system kunde uppvisa byte av standard för elnätskommunikation från G3-PLC till radiokommunikation LoRA under full drift utan spänningsavbrott på enskild mätare. Mätarbyten kräver såväl administration som höga kostnader - tack vare Swemets teknologi så får nätbolagen stora besparingseffekter. Vidare så erbjuder Swemet, genom sitt exklusiva samarbete med den världsledande leverantören ZTE de förmånligaste priserna vilket positionerar Swemet som marknadens ledande aktör.

Swemets VD, Jan Axelsson, "Det är en unik och enastående funktion som Swemet påvisar, vi hanterar alla standarder som marknaden visar intresse för. Vi får en betydande respons - värt att nämna några av de närvarande nätbolagen, VEB Växjö Energi, Olofströms Kraft och Landskrona Energi, som tillsammans med övriga deltagare äger ca 140.000 mätare."

Publicerad
Informationen lämnades den 27 januari 2017 kl. 11.00 CET.

Linköping 2017-01-27

För mer information:
Jan Axelsson, VD Swemet
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

Om Swemet
Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av. www.swemet.se.

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80