Segulah V:s portföljbolag Sandbäckens förvärvar Rörproduktion

Sandbäckens fortsätter följa sin tillväxtstrategi och förvärvar Rörproduktion Sverige AB genom sitt moderbolag Sandbäcken Utveckling AB.

Rörproduktion är ett komplett VVS-företag som grundades 2010 av André Roos. På några få år har företaget framgångsrikt vuxit från 4 till 160 medarbetare och omsätter idag 240 miljoner kronor per år. Verksamheten är etablerad i Norrköping, Linköping, Nyköping, Katrineholm och Stockholm. André Roos kommer kvarstå som delägare och viktig medarbetare i bolaget med fortsatt ansvar för utvecklingen av verksamheten.

Detta är Sandbäckens tredje strategiska förvärv och är en del av företagets fortsatta expansionsplan. Genom förvärvet stärker Sandbäckens ytterligare sin position som en av Sveriges ledande leverantörer av VVS-tjänster.

"Rörproduktion är ett mycket fint bolag som påvisat en stabil och lönsam tillväxt under ledarskap av André Roos. Jag är övertygad om att den företagskultur och framåtanda som Rörproduktions organisation besitter kommer bidra starkt till Sandbäckens fortsatta utveckling. Jag ser fram emot att även stötta Rörproduktion i sin fortsatta tillväxt som en viktig del av Sandbäckens", säger Håkan Bergqvist, ordförande i Sandbäckens.

Om Sandbäckens 
Sandbäckens är en ledande VVS-entreprenör med en växande närvaro inom sprinklersystem och industriservice. Bolaget grundades i Linköping 1993 och har nu dotterbolag på 23 orter i Sverige. Sandbäckens ägs av Segulah V L.P., ledningen och styrelsemedlemmar.

Sandbäckens har under 2017 förvärvat sprinklerföretagen Sprincom AB och Mälar Sprinkler AB. Med förvärvet av Rörproduktion, samt med bolagets starka organiska tillväxt, beräknas Sandbäckens årsomsättning uppgå till 1,2 miljarder kronor och antalet anställda fler än 700.

Stockholm den 13 december 2017

För ytterligare information vänligen besök www.segulah.se eller kontakta:
Håkan Bergqvist, Ordförande, Sandbäckens, 070 212 32 21
Peter Johansson, VD, Sandbäckens, 070 538 52 39
Percy Calissendorff, Partner, Segulah Advisor AB, 073 347 62 81

Segulah, som grundades 1994, är ett private equity-bolag inriktat på utköpsaffärer av medelstora företag i Norden. Affärsmodellen bygger på majoritetsägande och ett aktivt engagemang av branschkunniga industriella rådgivare. Segulah Advisor AB är exklusiv investeringsrådgivare till de brittiska fonderna Segulah III L.P., Segulah IV L.P. och Segulah V L.P.

Nerladdningsbara filer

Segulah fullföljer generationsskifte

Gabriel Urwitz, grundare och styrelseordförande i Segulah, lämnar som ordförande. Gabriel grundade Segulah 1994 och har haft rollen som VD och ordförande under 25 år. Gabriel förblir medlem av investeringskommittén under investeringsperioden för Segulah V. Han kommer även att fortsätta sina styrelseuppdrag i Segulahs portföljbolag.


Segulah V L.P. förvärvar Francks Kylindustri

Segulah V L.P. har ingått avtal om förvärv av Francks Kylindustri AB från familjen Franck och VD Per Hannius.


Segulah V L.P. förvärvar svensk colocation-aktör

Segulah V L.P. har ingått avtal om förvärv av Sungard Availability Services svenska verksamhet. Transaktionen genomfördes den 28 september 2018. Bolaget kommer framgent drivas under namnet Conapto.


Segulah V L.P. förvärvar Pelly Group AB

Segulah V L.P. har ingått avtal om förvärv av Pelly Group AB ("Pelly") från Fou- riertransform och minoritetsägare.


Segulah V L.P. acquires Pelly Group AB

Segulah V L.P. has entered into an agreement to acquire Pelly Group AB ("Pelly") from Fouriertransform and minority owners.


Segulah V:s portföljbolag Sandbäckens förvärvar Rörproduktion

Sandbäckens fortsätter följa sin tillväxtstrategi och förvärvar Rörproduktion Sverige AB genom sitt moderbolag Sandbäcken Utveckling AB.


Segulah IV:s portföljbolag Balco har noterats på Nasdaq Stockholm

Den 6 oktober 2017 noterades Segulah IV LP:s portföljbolag Balco Group AB (publ) på Nasdaq Stockholm. Börsnoteringen lockade starkt intresse från både nordiska och internationella institutionella investerare, liksom från allmänheten i Sverige. Erbjudandet övertecknades flera gånger.

Segulah IV L.P. avyttrar DOCU Nordic

Den 2 augusti tecknade Segulah IV L.P. och minoritetsägare ett avtal om att avyttra 100% av DOCU Nordic till Stirling Square Capital Partners. DOCU är marknadsledare i Norden inom för- medling av händelsebaserad information till byggmarknaden samt marknadsinformation inom fastighet, vård och omsorg. Bolaget förser sina kunder med data och marknadsinformation som är viktig för deras försäljningsarbete. DOCU förmedlar tjänster i Sverige, Norge, Danmark och Finland. År 2016 omsatte DOCU 513 miljoner kr.


Segulah IV L.P. avyttrar Øglænd Industrier

Den 2 juni 2017 tecknade Segulah IV L.P., Futurum Utvikling AS och minoritetsägare ett avtal om att avyttra 100% av aktierna i Øglænd Industrier till familjeägda Hilti AG.


Maria Croon ny vd för Mitt i

Maria Croon, tidigare vd för Forma Magazines och försäljningsdirektör på Bonnier Tidskrifter, tillträder i dag som vd för Mitt i-tidningarna. Erik Norberg, som haft ett tydligt uppdrag att modernisera och utveckla Mitt i lämnar verksamheten efter slutförandet av vissa pågående projekt.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90
Kontaktformulär

Kontakta oss

Vill du veta mer om beQuoted och våra tjänster så fyll i nedanstånde uppgifter och tryck skicka.

En av våra rådgivare kontaktar dig inom kort.

Namn: Telefon: E-postadress: Meddelande: