PowerCell har fått ytterligare order på bränslecellstackar från ledande underleverantör

PowerCell Sweden AB (publ) har fått ytterligare en order på bränslecellsstackar modell PowerCell S3 från samma ledande underleverantör inom fordonsbranschen som i april i år gjorde en första beställning av stackar av denna modell. Den nya ordern är värd drygt 10 MSEK och leveranserna beräknas ske under kvartal tre och fyra i år.

Kunden är en global underleverantör med en ledande position inom sin industri, det som på engelska kallas för Tier 1. Den nya beställningen följer på den order som underleverantören lade i april i år. Även den här gången handlar det om bränslecellsstackar av modell S3. Ordern som lades i april i år var värd totalt 6,9 MSEK medan den nya ordern är värd drygt 10 MSEK.

Bränslecellsstacken PowerCell S3 har en mycket hög effekttäthet och är framförallt designad för att användas inom automotive-branschen. Stacken är baserad på industriella komponenter och är därför lämplig för massproduktion. 

För mer information, vänligen kontakta:

Per Wassén
VD, PowerCell Sweden AB (publ)
Tel: +46 (0) 31 720 36 20
Email: [email protected] 

Denna information är insiderinformation som PowerCell Sweden AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 juli 2018, kl 08:30 CET.

 Om PowerCell Sweden AB (publ)
PowerCell Sweden AB (publ) utvecklar och tillverkar bränslecellsstackar och -system med en unikt hög effekttäthet, för stationära och mobila användningsområden. Bränslecellerna drivs av ren eller reformerad vätgas och genererar elektricitet och värme utan några andra utsläpp än vatten. Stackarna och systemen är kompakta, modulära och skalbara, och därmed lätta att anpassa till kundernas behov

PowerCell grundades 2008 som en industriell spin-out från Volvokoncernen. Bolagets aktie (PCELL) är sedan 2014 föremål för handel på Nasdaq First North Stockholm med G&W Fondkommission som Certified Adviser.


Om PowerCell

PowerCell Sweden AB (publ) är Nordens ledande bränslecellsbolag, som utvecklar och producerar miljövänliga elkraftsystem för stationära och mobila kundapplikationer. 

Webbplats
www.powercell.se
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Stockholmsbörsen Kortnamn PCELL ISIN-kod SE0006425815 G&W Fondkommission