H&D Wireless vinner strategisk pilotorder

- IoT-lösning ska övervaka materialflöde hos fordonstillverkare

First North-listade H&D Wireless inleder ett pilotprojekt med ännu en stor svensk tillverkare av fordon. Piloten genomförs i fordonstillverkarens fabrik i Sverige där den senaste versionen av H&D Wireless världsledande positioneringstjänst GEPS™ ska genom dess artificiell intelligens (AI) visualisera och optimera flödet av material till monteringen, genom att spåra pallar, vagnar, gaffeltruckar och dragtruckar. Piloten beräknas pågå under 2018 med målet att gå över till en kontinuerlig drift 2019. Det initiala ordervärdet uppgår till ca 0,2 MSEK.

GEPS är H&D Wireless nya industriella så kallade Internet of Things-lösning för trådlös realtidsspårning (RTLS+GPS) av returbara transportemballage (RTP) och lasttruckar, speciellt utvecklad för kunder inom tillverkningsindustrin som till exempel fordonstillverkarna för att underlätta deras väg mot digitalisering.
GEPS
 är framtagen för att digitalisera hanteringssystem och visualisering inom den globala tillverkningsindustrin och optimera hantering av varor, flaskhalsar inom produktionen, ojämnt produktionsflöde och oväntade maskinavbrott.
- Detta är en viktig strategisk pilotorder för oss, eftersom fordonstillverkaren väljer att satsa på vårt nya system för test i löpande produktion och där nästa steg är kommersiell drift. Genom vår lösning får kunden hjälp att digitalisera en central del av tillverkningen som gör det möjligt att minska den manuella hanteringen, minska bundet kapital och samtidigt öka produktionsflödet, säger Pär Bergsten, grundare och VD för H&D Wireless. 

Denna information är sådan information som H&D Wireless AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande 08:15 CET den 31 maj 2018.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Pär Bergsten, VD
H&D Wireless AB
Telefon: + 46-8-551 184 60
Email: [email protected]
Webb: www.hd-wireless.com

Om H&D Wireless:
H&D Wireless är en svensk leverantör av tjänster inom Internet of Things (IoT) och Realtidspositionerings (RTLS+GPS) med molnplattformarna Griffin samt GEPS. H&D Wireless grundades 2009 och är ett av Sveriges snabbast växande och mest prisbelönta IoT-företag, med över 1 100 000 trådlösa produkter levererade hittills för IoT, M2M-lösningar över hela världen. Företaget utvecklar och levererar lösningar för digitalisering och optimering av industrin genom GEPS inbyggda artificiella intelligens (AI), allmänt benämnt som Industri 4.0 och Smart Factory. H&D Wireless aktie är sedan december 2017 noterat på Nasdaq First North i Stockholm. FNCA Sweden AB är utsedd Certified Adviser.


Om H&D Wireless

Webbplats
investor.hd-wireless.com
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från H&D Wireless via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn HDW-B ISIN-kod SE0009889405 Certified Adviser Aqurat Fondkommission

IR-Kontakt

Pär Bergsten VD