Första pediatriska hjärttransplantationen i Indien och vidareutveckling av Glycosorb®-ABO

Glycorex Transplantation AB (publ.), som är noterat på NGM Equity, meddelar att en pediatrisk hjärttransplantation nu framgångsrikt har genomförts på ett större transplantationscentrum i Indien. Bolaget har internt vidareutvecklat Glycosorb®-ABO, med avsikten att förlänga produktens hållbarhet.

I januari 2016 utfördes den första simultana behandlingen med hjärt/lungmaskin och Glycosorb®-ABO på ett engelskt transplantationscentrum för att möjliggöra en blodgruppsinkompatibel akut hjärttransplantation. Samma metodik har nu använts i Indien med lyckat resultat. Sjukhuset avser att fortsatt använda Bolagets produkter för att kunna genomföra fler hjärttransplantationer.

Bolagets huvudprodukt vidareutvecklas kontinuerligt. Bolaget avser att under hösten söka registrering av en förlängd hållbarhetstid för Glycosorb®-ABO, från ett halvår till ett år.

Denna information
Glycorex offentliggör denna information enligt lagen om värdepappersmarknaden och/eller lagen om handel med finansiella instrument. Informationen lämnades för offentliggörande kl 15:20 den 24 augusti 2016.

24 augusti 2016

Kontakt:
Johan Nilsson, VD, Glycorex Transplantation AB
e-mail: [email protected], telefon: 046-286 52 30

För ytterligare information, vänligen besök: www.ngm.se.

Om Glycorex Transplantation
Glycosorb®-ABO är en av Glycorex Transplantation AB egenutvecklad medicinteknisk pro- dukt som används kliniskt i 4 världsdelar för att underlätta blodgruppsinkompatibla transplan- tationer, framförallt vid njurtransplantationer från närstående levande givare, men produkten används även vid transplantation av lever, hjärta, lunga och stamceller. Produkten har hittills använts vid fler än 2000 njurtransplantationer och med utmärkta korttids- och långtidsresultat som presenterats i över 40 artiklar i ansedda medicinska tidskrifter. Varje genomförd njur- transplantation har beräknats spara upp till 5 MSEK enbart i sjukvårdskostnader. Förutom i Europa används produkten i exempelvis Indien, Malaysia, Singapore, Kanada och Austra- lien.

Glycorex Transplantation AB har kontor i Lund och Bolagets aktie (NGM: GTAB B) är note- rad på NGM Equity på Nordic Growth Market.


Om Glycorex

Glycorex är ett medicintekniskt bolag med en teknologi som på molekylnivå selekterar och avlägsnar specifika antikroppar i blodet. Bolagets fokusområden är inom transplantation, blodtransfusion och blodprodukter samt autoimmuna sjukdomar. Produktutveckling och produktion sker i Lund. Försäljning sker via egna säljkanaler samt i samarbete med distributörer på utvalda marknader där den största marknaden är Europa.

Webbplats
www.glycorex.com/se
Bransch
Sjukvård

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic Growth Market Kortnamn GTAB-B ISIN-kod SE0000524530