Topprekrytering rivstartar nya affärsområdet Eniro Venture

Eniros nya affärsområde Venture får en rivstart genom rekryteringen av Marie Wennerhorn som affärsområdeschef. Med en gedigen erfarenhet och stor passion för att driva innovation samt utveckla och transformera bolag och produkter, såväl organiskt som genom förvärv, har Marie Wennerhorn alla de kvalifikationer som uppdraget kräver.

Hon har en bakgrund som managementkonsult på McKinsey följt av en rad roller under sina åtta år på MTG, senast som M&A Integration and Corporate Development manager, men också erfarenhet från affärsutveckling i entreprenörsbolag som jämförelsesajten Zmarta, där hon bland annat drev expansion genom utveckling av nya produkter och förvärv av bolag såsom Elskling och Insplanet. Hon har bland annat utbildats vid KTH, Handelshögskolan i Stockholm och National University of Singapore.

"Med Maries bakgrund i kombination med hennes mycket positiva inställning och starka drivkraft är jag övertygad om att hon kommer att ta vårt nya affärsområde Eniro Venture till nästa nivå och stärka vårt aktieägarvärde som en följd", säger Eniros vd Magdalena Bonde.

Marie Wennerhorn tillträder sin tjänst som Vice President för Eniro Venture senast i mitten av april och efterträder Carl Piva som efter två år lämnar Eniro 1 april.

"Jag vill tacka Carl för att ha lanserat vår nya produktportfölj i sin roll som produktchef och för att bidragit till att ge Eniro Venture en bra start", säger Magdalena Bonde.

Eniros Venture blir koncernens tredje affärsområde vid sidan av de två nuvarande, Marketing Partner, som står för 70 procent av omsättningen, samt Voice.

Syftet med Eniro Venture är att skapa en hemvist för bolagets utvecklingsprojekt i syfte att få ut ett högre kundvärde, hitta nya intäktsströmmar och testa nya idéer med en större flexibilitet. I det nya affärsområdet finns redan bolagets omtyckta app Eniro på sjön, som växte över 60 procent under fjolåret.

För mer information, vänligen kontakta:

Magdalena Bonde, Verkställande direktör och koncernchef, tel 08-553 310 00, magdalena.bonde@eniro.com

Lars Kevsjö, CFO, tel 08-553 310 00, mobil 072-578 06 30, lars.kevsjo@eniro.com

Eniro AB är ett svenskt börsnoterat (Nasdaq Stockholm, ENRO) MarTech bolag med verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Eniro koncernen har en årlig omsättning på cirka 900 msek och cirka 600 anställda med huvudkontor i Stockholm. Koncernens verksamhet bedrivs inom tre affärsområden. Affärsområdet Marketing Partner, som står för 70 procent av omsättningen, erbjuder lokala små och medelstora företag ett helhetserbjudande av digitala marknadsföringstjänster. Affärsområdet Voice erbjuder kundtjänst och svarsservice för större bolag i norden samt nummerupplysningstjänster. Affärsområdet Venture består av Eniro På Sjön och andra tillväxtinitiativ inom koncernen.

Styrkebesked från Eniros turnaround

"För andra kvartalet i rad visar vi med god likviditet och lönsamhet att vi håller vår inslagna väg mot ett fullfjädrat Software-as-a-Service-bolag", säger Eniros vd Magdalena Bonde.
Erfaren förändringsledare stärker Eniro i transformationen mot ett fullfjädrat SaaS-bolag

Eniro har rekryterat Per Schelin till ny chef för affärsområdet Marketing Partner, som står för cirka 70 procent av koncernens omsättning. Per Schelin kommer närmast från coworking-bolaget The Park där han varit såväl VD som Growth Manager. Dessförinnan har han haft en rad olika roller på mobiloperatören 3, bland annat Chief Strategy & Transformation Officer, men även på Tele2 där han jobbade som Project Manager Market Communications. I hans gedigna cv finns också en kandidatexamen i kommunikation från Lake Forest College, Illinois, USA, och en kurs för företagsledare på det amerikanska framtidsuniversitetet Singularity.Kallelse till extra bolagsstämma i Eniro AB (publ)

Aktieägarna i Eniro AB (publ), org. nr 556588-0936, ("Eniro" eller "Bolaget") kallas härmed till extra bolagsstämma måndagen den 28 december 2020.


Ingen förändring av Eniros valberedning inför årsstämman 2021

Den nyligen avslutade emissionen av preferensaktier av serie A i Eniro AB (publ) medför ingen förändring av den valberedning som offentliggjorts den 7 oktober 2020 och som har påbörjat sitt arbete inför årsstämman 2021.

Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Sturegatan 32
114 36 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted