Utdelning av aktier i Attana AB

Dividend Sweden har förvärvat aktier i Attana AB i en riktad emission beslutad av bolagets extra bolagsstämma idag. 90% av dessa aktier kommer att delas ut till Dividends aktieägare. inför kommande emission och notering av Attana.

Attana effektiviserar forskning och utveckling av nya läkemedel genom s k biologisk interaktionskarakterisering. Bolaget utför uppdragsforskning till läkemedelsföretag för att utvecklingen av nya läkemedel ska gå fortare, vara mer effektiva och därigenom spara pengar, samt kräva färre djurförsök. Attana besitter unik kunskap kring hur nya läkemedelsmolekyler interagerar i kroppen med t ex celler och proteiner. Attanas kunder kan snabbare och billigare ta nya och viktiga läkemedel till marknaden. Planen är nu att öka marknadsföring och försäljning samt starta nya forskningscenter nära kunderna för att nå ökad tillväxt. För att möjliggöra denna expansion genomför Attana en nyemission, samt ansöker om notering på NGM Nordic MTF. För mer information besök Attanas hemsida www.attana.com.

"Attanas teknik för läkemedelsforskning är väl utvecklad och kommersiellt bevisad genom ett stort antal kunder och en växande försäljning. Vi står inför en tillväxtfas, såväl organiskt som genom förvärv, och bedömer att en notering gör oss mer kända i marknaden samtidigt som det underlättar våra kontakter och affärer med stora läkemedelsföretag", säger Teodor Aastrup, VD och huvudägare i Attana AB.

"Vi är nöjda över att ha investerat i Attana och nu kunna dela ut aktier i bolaget till våra aktieägare, samtidigt som Attana står inför en spännande börsresa. Bolaget är etablerat och har bra kunder och har nu goda möjligheter att utvecklas till ett etablerat forskningsbolag, där risken är avsevärt mindre då forskningen är betald av kunderna.", säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden.

Villkor för utdelningen kommer att offentliggöras i samband med kallelse till extra bolagsstämma inom kort.

Stockholm 2017-10-10

För ytterligare information kontakta:
Bo Lindén, VD Dividend Sweden, 0738-32 00 22, [email protected]

Dividend Sweden

Dividend Sweden AB (publ) är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.


Om DS Plattformen

DS Plattformen AB är ett svenskt publikt aktiebolag, som investerar i kortfristiga finansieringslösningar till mindre listade bolag för att därigenom skapa såväl kortsiktig som långsiktig hög och stabil avkastning till sina aktieägare via utdelningar.

Webbplats
www.dsplattformen.se
Bransch
Finansiella tjänster

Prenumerera

Få löpande information från DS Plattformen via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn DSPAB-B ISIN-kod SE0020203271

IR-Kontakt

Marco Marangoni VD [email protected] +598 93 37 00 44