Cell Impact förlänger utvecklingsavtalet med den expansiva aktören

Cell Impact har inom ramen för ett kommersiellt utvecklingsavtal samarbetat med den globala och "expansiva aktören" inom bränslecellssegmentet i drygt två år. Bedömningen var från början att ett kommersiellt avtal skulle ha uppnåtts till dags datum. Komplexiteten och riskerna med att införa en ny form av tillverknings- process har underskattats, och därmed har utvecklingsavtalet återigen förlängts t o m 30 juni 2016 med möjlighet till ytterligare förlängning ett år åt gången.

Utvecklingsavtalet är nu på icke-exklusiv bas, och därmed erhålls ingen exklusivitetsersättning. Men det möjliggör för Cell Impact att arbeta mot andra potentiella kunder inom området för fastoxidbränsleceller.

Aktören har identifierat att uppkomna problem är att hänföra till råvaran och inte till tillverkningsprocessen. Bedömningen är att problemet kommer att lösas men det är i dags läget oklart hur lång tid det kan ta.

I avvaktan på att problemet löses kommer Cell Impact att fokusera verksamheten på annan formningsteknik, bockning av flödesplattor till bränsleceller till fordonsindustrin och för stationära applikationer. Det är områden med betydligt lägre risker och där vi under de senaste åren har skaffat oss en gedigen erfarenhet och uppnått betydande resultat. Den marknaden är också i grunden betydligt större och har under det senaste halvåret tydligt tagit fart.

Karlskoga 1 september 2015

För ytterligare information, kontakta:
Mats Wallin, VD Cell Impact AB (publ), + 46 70 568 88 40
[email protected]

eller

Jan Rynning, Ordförande i Cell Impact AB (publ), + 46 70 351 00 05
[email protected]

About Cell Impact
Cell Impact's B shares are listed on the Nasdaq First North since February 20, 2013 (ticker code: CI B). Cell Impact's Certified Adviser on Nasdaq First North is Erik Penser Bankaktiebolag, www.penser.se.


Om Cell Impact

Cell Impact AB (publ) är en global leverantör av avancerade flödesplattor och produktionsteknologi till tillverkare av bränsleceller med en unik metod för höghastighetsformning.

Bränsleceller omvandlar vätgas och syre till elektricitet och värme. Den enda restprodukten är vatten och därför utgör bränsleceller ett miljövänligt alternativ till både förbränningsmotorer och batterier.

Webbplats
www.cellimpact.com
Bransch
Industrivaror och -tjänster

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn CI ISIN-kod SE0017885379 Certified Adviser FNCA