REGMAR

Uppdatering från oljeverksamheten

Zhoda Investments ("Zhoda") lämnar en operativ uppdatering om oljeverksamheten.

- Under de senaste tre veckorna har hälsa och säkerhet för våra medarbetare i Kyiv och på oljefältet varit vår högsta prioritet. Vi kommer att fortsätta att följa rekommendationer från ukrainska regeringen för att bidra till både landets och företagets stabilitet, säger Robert Karlsson, vd Zhoda Investments.

Lelyaki-fältet ligger cirka 15 mil öster om huvudstaden Kyiv. Ett mindre antal ryska trupper har passerat genom området men är i nuläget inte närvarande där. Fältet och infrastrukturen är intakta och oskadade, men omständigheterna skapar avbrott i verksamheten och produktionen. Zhoda kommer även fortsättningsvis att följa rekommendationer och instruktioner från ukrainska regeringen.

Produktion netto till Zhoda under 2021 uppgick till 47 000 fat, jämfört med 72 000 föregående år. På grund av pandemin och de volatila marknadsförhållandena har operatören under 2021 endast genomfört begränsade investeringar inom förvaltning av brunnarna, vilket lett till en produktionsminskning. När investeringar i mer omfattande arbetsprogram åter genomförs kommer den långsiktiga produktionen att stiga.

Det genomsnittliga priset på brent-olja under 2021 uppgick till 71 dollar per fat, vilket är en ökning med 70% jämfört med 42 dollar under 2020.

År 2021 var ett lönsamt år för oljeverksamheten. Försäljningen uppgick till 65 000 fat jämfört med 69 000 året innan. Merparten av kassaflödet från försäljningen har använts för att stärka balansräkningen genom att minska skuldsättningen hos fältoperatören. Zhoda's 45-procentiga andel av rörelseskulderna har under 2021 minskat till 5 miljoner kronor från tidigare 18 miljoner kronor.

Zhoda har under 2021 erhållit en utdelning på 1,2 miljoner kronor från oljeverksamheten.

För mer information, vänligen kontakta:

Robert Karlsson, vd Zhoda Investments AB

+46 709 565 141, [email protected]
www.zhodainvestments.com

Fakta om Zhoda Investments

Zhoda Investments investerar i utvalda europeiska onoterade bolag och utvecklar dem mot ökad tillväxt och lönsamhet genom aktivt ägande och entreprenörskap. I kustregionen Dalmatien i Kroatien äger Zhoda två vingårdar - Testament Winery och Black Island Winery. Med lokala ekologiska druvor, landets bästa vinmakare och en tvåtusenårig vintradition är det Zhodas målsättning att skapa Kroatiens bästa vin och bli landets främsta exportör av kvalitetsviner. Visionen är att nå en produktion om en miljon flaskor per år. Bolaget har även ett 45 procentigt ägarintresse i oljefältet Lelyaki i Ukraina med bevisade och sannolika oljereserver av kategorin 2P på 8 miljoner fat netto till bolaget. Zhoda Investments letar aktivt efter nya investeringar. Läs mer på www.zhodainvestments.com.


Om Zhoda Investments

Webbplats
zhodainvestments.com
Bransch
Olja och gas

Prenumerera

Få löpande information från Zhoda Investments via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn ZHOD-B ISIN-kod SE0007789524