REGMAR

Bra skörd på Testament Winery

Zhoda Investments helägda dotterbolag Testament Winery är Kroatiens första svenska vingård. Målet är att skapa Kroatiens bästa vin. Årets skörd uppgick till 255 ton druvor, vilket är den näst största i bolagets historia. Kvalitén på druvorna är mycket god och årgången 2022 kommer att ge utsökta viner.

- Sedan vi grundade Testament Winery år 2017 har vi år för år byggt upp en god efterfrågan på vingårdens viner. Det är glädjande att vi kan möta marknadens behov med den nästa största skörden i bolagets historia. Vi ökar dessutom andelen premiumviner vilket leder till förbättrade marginaler och ett starkare varumärke, säger Robert Karlsson, vd Zhoda Investments. 

Det har varit en varm sommar 2022 med en hög aktivitetsnivå på vingården. Testament Winery har ett gynnsamt läge med en vinodling som ligger på kullar som sluttar ner mot Adriatiska havet. Tack vare vindarna från havet kan gården behålla fräschör i vinerna även under varma somrar. Testament Winery har även ett bevattningssystem som kan användas när regnet uteblir. I år har det använts för vitvinsdruvorna medan rödvinsdruvorna klarat sig bra på egen hand.

Zhoda Investments två vingårdar Testament Winery och Black Island Winery har under året tagit stora steg i sin utveckling med ökad försäljning och ett bredare och mer exklusivt produktutbud. Bolaget kommer att rapportera om utvecklingen mer i detalj i kommande pressmeddelanden.

Tidigare i år rapporterade systervineriet Black Island Winery en ökning av produktionen för 2022 med 75% från 80 000 till 140 000 flaskor.

Vinklubben Testament Vänner

I vinklubben Testament Vänner kan alla Sveriges vinälskare följa vinäventyret på Kroatiens första svenska vingård och resan mot att skapa Kroatiens bästa vin. Anmälan om kostnadsfritt medlemskap sker via www.testamentvanner.com.

För mer information, vänligen kontakta:
Robert Karlsson, vd Zhoda Investments AB
+46 709 565 141, [email protected]
www.zhodainvestments.com

Fakta om Zhoda Investments
Zhoda Investments investerar i utvalda europeiska onoterade bolag och utvecklar dem mot ökad tillväxt och lönsamhet genom aktivt ägande och entreprenörskap. I kustregionen Dalmatien i Kroatien äger Zhoda två vingårdar - Testament Winery och Black Island Winery. Med lokala ekologiska druvor, landets bästa vinmakare och en tvåtusenårig vintradition är det Zhodas målsättning att skapa Kroatiens bästa vin och bli landets främsta exportör av kvalitetsviner. Visionen är att nå en produktion om en miljon flaskor per år. Bolaget har även ett 45 procentigt ägarintresse i oljefältet Lelyaki i Ukraina med bevisade och sannolika oljereserver av kategorin 2P på 8 miljoner fat netto till bolaget. Zhoda Investments letar aktivt efter nya investeringar. Läs mer på www.zhodainvestments.com.


Om Zhoda Investments

Webbplats
zhodainvestments.com
Bransch
Olja och gas

Prenumerera

Få löpande information från Zhoda Investments via e-post.

Handelsinformation

Marknad beQuoted inofficiella Kortnamn ZHOD-B ISIN-kod SE0007789524