Zesec tecknar avtal med BankID

Zesec tecknade den 4 mars 2022 avtal med BankID

Marknaden för lås- och säkerhetssystem bygger på identifiering och legitimering. I snart 20 år har BankID erbjudit digital identifiering och under 2021 användes BankID hela sex miljarder gånger. BankID är en säker, snabb och uppskattad identifiering som används av över
8 miljoner svenskar.

Zesec kommer tillsammans med BankID att erbjuda innovativa lösningar för upplåsning samt identifiering integrerat med bolagets produkt- och tjänsteportfölj.

Samarbetet innebära att Zesecs nya och befintliga kunder kommer att få möjligheten att identifiera, dela nycklar samt fjärröppna via legitimering med BankID. Zesec ser även att användare kommer kunna autentisera sig med BankID för att handla via partners och marknadsplatser där även hemleverans kommer erbjudas i en nära framtid. Autentisering via BankID innebär en trygghet för Zesecs användare då tjänsten är beprövad och optimerad för det moderna samhället.

- Med BankID tar Zesec nästa steg i vårt mål att bygga det nyckelfria samhället. BankID innebär en enorm potential i att exempelvis erbjuda identifikation, åtkomst och upplåsning via Face-ID som idag erbjuds av smartphonetillverkare globalt. Zesecs produkter och tjänster i kombination med BankID innebär att vi låser upp en större andel av marknaden med teknologi som redan existerar i befintliga smartphones, säger Christian Herrmann, CTO på Zesec

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Gilborne, VD på Zesec of Sweden (publ.)
[email protected]
+46 70 375 40 74

Om Zesec
Zesec of Sweden AB (publ.) är ett bolag, noterat på NGM Nordic SME, som digitaliserar infrastrukturen för fastigheter med mobil porttelefoni och access. Med Zesec appen flyttar nycklarna in i mobilen vilket gör att exempelvis fastighetsskötare eller boende inte behöver använda fysisk nyckel, kort eller nyckelbricka för att komma in eller vara fysiskt på plats för att släppa in någon. Bolaget har skapat en digital integrationsplattform som är kompatibel med marknadens digitala lås. Vi bygger det nyckelfria samhället.

Om BankID
BankID är ett som erbjuder dess användare en elektronisk underskrift som sedan 2001 är likställd med en fysisk inom EU. BankID grundades av de svenska storbankerna under 2002 och har sedan dess blivit den dominanta aktören inom e-legitimation samt tillhörande tjänster i Sverige.


Om Zesec

Webbplats
www.zos.se

Prenumerera

Få löpande information från Zesec via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic SME Kortnamn ZESEC ISIN-kod SE0015812540 Eminova Fondkommission

IR-Kontakt

Per Jorlind VD [email protected]