REG

Zesec of Sweden AB (publ) genomför omfattande besparingsåtgärder för förbättrad kassaflödesutsikt

Zesec of Sweden AB (publ) ("Zesec" eller "Bolaget") genomför omfattande besparingsåtgärder i syfte att effektivisera verksamheten och förbättra kassaflödesutsikten. Bland åtgärderna ingår minskade utvecklingskostnader, sänkta kostnader för Bolagets ekonomifunktion och sänkta overheadkostnader. Sammantaget uppskattas besparingsåtgärderna medföra en reduktion av rörelsekostnader om cirka 25 procent.

Minskade utvecklingskostnader är hänförliga till omförhandling av avtal med externa teknikutvecklare och innebär en kostnadsreduktion för Bolagets teknikområde om cirka 40 procent. Besparingen planeras verkställas fr.o.m. 1 november 2022. Kostnader för Bolagets ekonomiavdelning förväntas minska med cirka 15 procent och planeras verkställas fr.o.m. 1 september 2022. Vidare planeras overheadkostnaderna att sänkas med cirka 15 procent från och med 1 september 2022. Totalt över hela linjen förväntas besparingsåtgärderna minska Bolagets rörelsekostnader med cirka 25 procent.

- Zesec har under 2021 och YTD 2022 investerat kraftigt i bolagets produkter och tjänster som en del av den expansionsplan vilken togs fram under 2021. Många av de här investeringarna har varit engångsposter för att effektivisera verksamheten vilket vi nu skördar frukterna av. Besparingsåtgärderna är en naturlig del i processen där vi på ett framgångsrikt sätt lanserat bolagets expansionsplan samt ökat operationell effektivitet. Bolaget har ett ansvar mot aktieägarna att löpande se över såväl tillväxtfrämjande som kostnadsbesparande åtgärder vilket vi kommer fortsätta med, säger Magnus Gilborne, VD på Zesec.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Magnus Gilborne, VD på Zesec of Sweden AB (publ)
[email protected]
+46 70 375 40 74

Om Zesec
Zesec of Sweden AB (publ) är ett bolag, noterat på NGM Nordic SME, som digitaliserar infrastrukturen för fastigheter med mobil porttelefoni och access. Med Zesec-appen flyttar nycklarna in i mobilen vilket gör att exempelvis fastighetsskötare eller boende inte behöver använda fysisk nyckel, kort eller nyckelbricka för att komma in eller vara fysiskt på plats för att släppa in någon. Bolaget har skapat en digital integrationsplattform som är kompatibel med marknadens digitala lås. Vi bygger det nyckelfria samhället.


Om Zesec

Webbplats
www.zos.se

Prenumerera

Få löpande information från Zesec via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad NGM Nordic SME Kortnamn ZESEC ISIN-kod SE0015812540 Eminova Fondkommission

IR-Kontakt

Per Jorlind VD [email protected]