Ny VD i Zesec of Sweden AB (publ)

I samband med att bolaget planerar en notering av aktien, tar delägaren och styrelseordförande i prop-techbolaget Zesec, Magnus Gilborne, över som ny vd för bolaget. Viktigaste arbetsuppgifterna är att etablera produkten med digitala nycklar på marknaden, i Sverige och utomlands.

Zesec grundades våren 2017 av entreprenörerna Thomas A Rejmell och Björn Olsson. Kort därefter anslöt Magnus Gilborne som delägare till Bolaget och har fram till nu varit bolagets styrelseordförande. Under de senaste åren är det främst Thomas A Rejmell och Magnus Gilborne som aktivt drivit utvecklingen av bolaget.

"Magnus och jag har arbetat framgångsrikt tillsammans under många år och det vill vi fortsätta att göra. Samtidigt är det viktigt att ha rätt man på rätt plats och i ärlighetens namn är mina styrkor mer inom affärsutveckling och innovation och det är därför jag bedömer att jag gör bäst nytta för Bolaget som COO i den fas det befinner sig i nu" säger avgående vd:n Thomas A Rejmell.

Magnus Gilborne har en bakgrund från Försvarsmakten och har sedan slutet på 90-talet varit VD för flera bolag inom framför allt försvarsindustrin och säkerhetsbranschen. Med en gedigen erfarenhet av att driva och utveckla bolag och organisationer, från start-up till koncernbolag, ser Magnus fram mot att utveckla Zesec till ett lönsamt och växande bolag som med hjälp av sin innovation med digitala nycklar gör det möjlig att låsa upp dörren med mobilen - en stor vinst för boende, fastighetsägare och inte minst den växande e-handen.

"Jag har haft förmånen att få arbeta aktivt med Zesec nästan från starten och känner bolaget, produkten och medarbetarna väl. När jag fick frågan om att ta över stafettpinnen från Thomas var det därför ett enkelt val. Prestigelöshet och pragmatism har alltid präglat vårt samarbete och jag ser fram emot att fortsätta att arbeta tillsammans med såväl Thomas som övriga medarbetare och gemensamt utveckla bolaget" säger Magnus Gilborne som nu tar över uppdraget som VD.

Zesec har kontor i Göteborg och är idag verksamma på den svenska marknaden men med mer högtflygande planer. Under våren planerar bolaget att notera aktien.

Thomas A Rejmell, medgrundare och COO
[email protected]
+46 (0) 70 27 65 891

Magnus Gilborne, CEO
[email protected]
+46 (0) 70 375 40 74

Med Zesec flyttar nycklarna in i mobilen, vilket gör att du inte behöver vara fysiskt på plats för att öppna dörren, ha nyckeln med dig eller släppas in av någon via porttelefon. Med vår plattform ska vi underlätta för alla som behöver en nyckel till en dörr utan att behöva åka omvägar som i sin tur leder till trängsel i trafiken och onödigt utsläpp i städerna.

Zesec of Sweden AB (publ.) meddelar utfall av teckning i incitamentsprogram för VD och Ledningsgrupp 2022/2025

Zesec of Sweden AB (publ.) meddelar idag utfallet av teckningen av optioner i det incitamentsprogram till VD och Ledningsgrupp som godkändes av bolagsstämman den 15 juni 2022. Programmet gav VD och Ledningsgrupp möjlighet att teckna optioner som berättigar till köp av aktier efter tre år.
Samtliga 318 000 teckningsoptioner tecknades.


Zesec of Sweden AB (publ.) meddelar utfall av teckning i incitamentsprogram för Styrelsen 2022/2025

Zesec of Sweden AB (publ.) meddelar idag utfallet av teckningen av optioner i det incitamentsprogram till styrelsen som godkändes av bolagsstämman den 15 juni 2022. Programmet gav styrelsen möjlighet att teckna optioner som berättigar till köp av aktier efter tre år. Samtliga 212 000 teckningsoptioner tecknades.


Zesecs IoT-teknik öppnar dörrar i Australien på tre sekunder

Zesec erbjuder molnbaserad skalbar IoT-teknik på riktigt. Det betyder att bolagets standardiserade produkter och tjänster fungerar lika bra i Sverige som globalt - utan några tekniska anpassningar. Det bevisades nyligen när en kontorsdörr i Melbourne, Australien låstes upp från vår app i Göteborg på mindre än tre sekunder.


Zesec tecknar internationellt återförsäljaravtal med norska Vrio

Zesec har under juni 2022 tecknat ett internationellt återförsäljaravtal med norska säkerhetsföretaget Vrio Lås & NøkkelZesec signerar första internationella affären

Zesec har under juni 2022, tillsammans med partnern Wondr, signerat bolagets första internationella order. Ordern gäller för Hopstock Helse och deras 13 norska gym- och träningsanläggningar. Hopstock Helse har som mål att växa till 100 anläggningar inom kort i Norge. Ordern omfattar både Zesecs hårdvara samt avtal för abonnemang på Zesecs tjänster


Kommuniké från årsstämman i Zesec of Sweden AB (publ) den 15 juni 2022

Zesec of Sweden AB (publ), org.nr 559106-5999, har hållit årsstämma den 15 juni 2022 kl. 15.30 i Göteborg. Nedan följer en sammanfattning av de beslut som fattades vid årsstämman, samtliga beslut har fattats med erforderlig majoritet och i enlighet med inför stämman framlagda förslag


Zesec tecknar avtal med årets branschvinnare Dafo Security

Zesec har tecknat återförsäljaravtal med säkerhetsföretaget Dafo Security


Zesec tecknar avtal med SBC och SIQURE värt totalt ca 12 MSEK för Zesec

Zesec har tillsammans med säkerhetsföretaget Siqure Scandinavia AB tecknat ett gemensamt avtal med SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB, om installation av nyckelfri passage i bostadsrättsföreningar. Installation kommer att ske successivt enligt en avropsmodell för abonnemang respektive hårdvara med början sommaren/hösten 2022. Närmare detaljer för installationsplanen kommer att överenskommas under de kommande veckorna.


Zesec tecknar avtal med Protectum AB

Zesec tecknar avtal med ett av Hallands största säkerhetsföretag


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted