Patrik Fagerholm ny CFO för XP Chemistries AB (publ)

Styrelsen i XP Chemistries AB (publ) har utsett Patrik Fagerholm till ny Chief Financial Offier (CFO) för bolaget. Han tillträder rollen den 1 februari 2022 och efterträder Anders Frejdh som varit CFO sedan bolaget grundades men nu valt att avsluta uppdraget för att kunna fokusera på sitt egna bolag inom talent management. I likhet med Anders kommer Patrik att ingå i bolagets ledningsgrupp.

Patrik är utbildad Ekonomie Magister från Svenska Handelshögskolan i Helsingfors. Han har många års erfarenhet av uppdrag som CFO, Interim CFO och andra finansiella positioner inom stora industriella verksamheter som Octapharma, V&S, Pernod Ricard, Kamic Group, Dynasafe, Poolia och Sprint Bioscience.

- XP Chemistries är glada att kunna välkomna Patrik och vill samtidigt passa på att tacka Anders för värdefulla insatser och önska honom ett stort lycka till framöver, säger Erik Nelsson, VD XP Chemistries AB.

Certified Adviser

Bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission AB som nås på telefonnummer 08-5030 1550 och på e-post, [email protected].

För ytterligare information

Erik Nelsson, VD, XP Chemistries AB
E-post: [email protected]
Tel: +46 7 2250 04 15

Om XP Chemistries AB

XP Chemistries avknoppades från Organofuel Sweden AB i maj 2021 i syfte att fokusera på kapsaicin och tillhörande verksamhet. Bolaget använder en unik och patenterad process att framställa kapsaicin från skogsråvaror, något som traditionellt har skett från chilifrukter. Detta medför en rad fördelar, bland annat att processen är hållbar, kapsaicinet får en mycket högre renhet, processen är kostnadseffektiv och enkel att skala upp. XP Chemistries huvudkontor ligger i Sundsvall. Mer info på https://www.xpchemistries.com/.

[Denna information är sådan information som XP Chemistries AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 februari 2022 kl. 10.00]


Om XP Chemistries

XP Chemistries är ett världsledande innovativt företag som har en omfattande, internationell patentportfölj som täcker effektiv och hållbar naturinspirerad teknik baserad på optimala kombinationer av nya katalytiska processer för produktion av biobaserade kemikalier. Företaget är den första producenten av hållbara och högkvalitativa skogsbaserade kapsaicin och analoger.

Webbplats
sv.xpchemistries.com
Bransch
Kemikalier

Prenumerera

Få löpande information från XP Chemistries via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn XPC ISIN-kod SE0016787279 Certified Adviser Mangold Fondkomission

IR-Kontakt

Erik Nelsson VD [email protected] 072–2500415