Xavitech genomför partiellt garanterad företrädesemission om 5,9 Mkr

Styrelsen för Xavitech AB ("Xavitech" eller "Bolaget") har den 4 juni 2019 beslutat att, med stöd av bemyndigandet från årsstämman den 11 april 2019, genomföra en nyemission av aktier med företrädesrätt för Bolagets aktieägare. För det fall Företrädesemissionen fulltecknas kommer Bolaget att ge ut max 2 967 221 nya aktier och tillföras cirka 6 Mkr före avdrag för emissionskostnader. Aktieägare som väljer att inte deltaga riskerar en utspädning av sitt innehav med 50 %. Emissionen är säkerställd till 59,6 % genom teckningsåtaganden från styrelsen och större ägare.

Bakgrund och motiv

Styrelsen har baserat på utfall första kvartalet 2019 och beräknad orderingång de närmaste 12 till 24 månaderna beslutat att koncentrera bolagets utveckling mot lönsamhet genom utökat återförsäljarnätverk, produktutveckling med kort återbetalningstid samt säkra den tekniska kompetensen och teknologin för långsiktig tillväxt. Styrelsen har samtidigt antagit nya mål för Xavitechs patenterade mikropumpverksamhet.

- Att med lönsamhet omsätta ca 8 mkr 2022, (3,7 mkr 2018)
- Ett EBT om ca 10 % 2022, (-1,3 mkr 2018)
- En årlig utdelning om 50 % av EBT om bolagets situation så tillåter.

Mot bakgrund av dessa nya finansiella mål har styrelsen beslutat att med stöd av sitt bemyndigande från årsstämman den 11 april 2019 genomföra en företrädesemission för att säkra nödvändigt rörelsekapital för koncernen de kommande 42 månaderna.

Företrädesemissionen i korthet

  • Säkra Xavitechs tekniska försprång och möjliggöra investeringar i produktionsanpassning till större serier och säkra rörelsekapitalet under de kommande minst 42 månaderna.
  • Rätt att teckna nya aktier i Företrädesemissionen med företrädesrätt ges till de aktieägare som på avstämningsdagen för Företrädesemissionen är registrerade som aktieägare i Bolaget.
  • Teckningskursen är fastställd till 2 kronor per aktie (vilket motsvarar en rabatt om ca 64 %, mot stängningskursen den 4 juni 2019).
  • Emissionen görs 1:1, för varje gammal aktie kan man med företräde teckna en ny och max 2 967 221 nya aktier kan emitteras. En aktie ger en teckningsrätt att teckna en ny aktie.
  • Vid full teckning tillförs bolaget ca 6 mkr före transaktionskostnader. Teckningslikviden skall erläggas kontant men kan också ske genom kvittning av giltig fordran.
  • Teckningsförbindelser har utan kostnad för Bolaget inhämtats från huvudägare, styrelse, ledning om totalt 3 Mkr, 59,6 %, utan kostnad för bolaget.
  • Avstämningsdag för deltagande i Företrädesemissionen är den 18 juni 2019.
  • Teckningstiden förväntas löpa från och med 20 juni som första dag till den 5 juli 2019 som sista dag för teckning.
  • Handel med teckningsrätter TR förväntas ske mellan 20 juni och 3 juli 2019.

Pontus Puljer, styrelsens ordförande, kommenterar:

"Xavitechs fokus kommer med de nya finansiella målen att riktas till vår spetskompetens inom vår patenterade unika teknik, med en uttalad 3 årsplan för den operativa verksamheten, genom tydliga direktiv till VD. De riktigt stora volymerna från det medicintekniska området främst NPWT tar tid att förhandla och få på plats och denna emission genomförs för att Xavitech skall ha uthålligheten till att vara ett lönsamt bolag och på så vis fortsatt vara en bra partner och ett konkurrenskraftigt alternativ för våra potentiella storkunder. Ökad försäljning av redan utvecklade produkter kommer vara det som gör det möjligt, vilket jag har god tilltro till." 

Preliminär tidplan för Företrädesemissionen

Tidplanen nedan är preliminär och kan komma att ändras av styrelsen.

4 juni 2019 Xavitech tar beslut om företrädesemission inklusive villkor och publicerar.

14 juni 2019 Sista dagen för handel för Bolagets aktier inklusive rätt att deltaga i Företrädesemissionen.

17 juni 2019 Första handelsdagen för Bolagets aktier exklusive rätt att deltaga i Företrädesemissionen

18 juni 2019 Avstämningsdag för rätten att deltaga i emissionen och IM beräknas publiceras.

20 juni 2019 Teckningsperioden börjar och första dag för handel med TR och BTA.

3 juli 2019 Sista dagen för handel med Teckningsrätter.

5 juli 2019 Sista dagen för teckning.

20 juni 2019 - 3 juli Handel med Teckningsrätter

20 juni 2019 - 5 juli Teckningsperiod

Rådgivare

Mangold Fondkommission AB är emissionsinstitut åt Xavitech i denna emission.

För mer information vänligen kontakta:

Pontus Puljer, Ordf.
[email protected]

Eller

Henrik Sjöström, VD.
070 639 54 78
[email protected]

Denna information är sådan information som Xavitech AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 4 juni 2019.

Webbsida: www.xavitech.com


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541