Xavitech Delårsrapport januari - mars 2018

Nettoomsättningen uppgick till 1 063 TKR för perioden (997 Tkr) 

Orderingången under perioden uppgick till 1 266 Tkr (1 350 Tkr)

Rörelseresultatet uppgick till - 609 Tkr (-122 Tkr).

Xavitech har under perioden fokuserat på:

  • Ökade kundkontakter
  • Färdigställandet av V100 pumpmodellen
  • Utveckling av IOT för våra pumpar
  • Uppstart av NPWT projektet 
  • Uppgradera kvalitetsledningssystemet till ISO 9001:2015

VD kommentar

Nettoomsättning och orderingång har varit fortsatt bra. Vi fick en ramorder värd ca 0,5 Mkr under januari från en kund som visar en klart uppgående trend och vi har även sålt en hel del varuprov till presumtivt nya kunder vilket är positivt.  Orderingången är något lägre än fjolåret vilket vi inte ser som någon generell trend, utan ett resultat av hur orderingången sprider sig över helåret. Vi kommer att fortsätta vårt arbete med ökade försäljinsatser för att förbättra den positiva utvecklingen.

Resultatet står i paritet med de insatser vi nu gör i vårt utvecklingsarbete för att kommersiellt lansera vår nya pump-modell V100, utveckla trådlös kommunikation för våra pumpar (IOT). Arbetet går framåt på ett bra sätt.

Kassan fick ett välkommet tillskott av den pågående emissionen och det är med dessa medel som Xavitech ska ta sig vidare till nästa nivå. Ett nytt dotterbolag för NPWT är under bildande och nya resurser för produktutveckling har konsulterats.

Distributörsverkasamheten har en fortsatt positiv trend och framförallt vår distributör i Kina har öppnat året på ett bra sätt.

Härnösand, 26 april 2018

För mer information kontakta:
Henrik Sjöström, VD
070 639 54 78
[email protected]

Denna information är sådan information som Xavitech AB (publ) är skyldig att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 26 april 2018.

Hemsida: www.xavitech.com

Kort om Xavitech
Xavitech som är listat på NGM Nordic MTF har utvecklat och patenterat en unik skalbar pumpteknologi som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter. Med ett patenterat inbyggt, optiskt styrsystem och intelligent mjukvara erhålls marknadsledande livslängd och unika möjligheter till miniatyrisering och kostnadsrationalisering. Xavitech erbjuder pumpar, utvecklingstjänster och licensiering av teknologi. Genom att paketera kundanpassade funktionslösningar i den inbyggda mjukvaran i pumpen erhåller kunderna unika fördelar. 


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541