Xavi Solutionnode AB (publ) ingår nytt låneavtal med Empir Group AB

PRESSMEDDELANDE

Stockholm, 26 oktober 2021

Xavi Solutionnode AB (publ) ("Xavi Solutionnode") har under 2019-2021 förvärvat Frontwalker Group AB, org.nr 556511-6125, och Racasse AB, org.nr 556574-5600, från Empir Group AB, org.nr 556313-5309 ("Empir Group"). Avyttringarna innebär att Xavi Solutionnode har en skuld till Empir Group om totalt 34 600 000 kronor. Xavi Solutionnode och Empir Group har i dag, den 26 oktober 2021, ingått ett nytt låneavtal om 37 000 000 kronor ("Låneavtalet") för att refinansiera lånen som Empir Group har lämnat till Xavi Solutionnode. Låneavtalet är villkorat av godkännande av aktieägarna i såväl Xavi Solutionnode som Empir Group.

Låneavtalet löper med ränta enligt en årlig räntesats om 6 procent intill dess skulden i dess helhet har återbetalats. Delar Xavi Solutionnode ut likvida medel till sina aktieägare skall Xavi Solutionnode samtidigt amortera på skulden årligen till Empir Group med ett belopp som utgör dubbla kontanta årliga utdelningen i Xavi Solutionnode. Xavi Solutionnode ska återbetala skulden i dess helhet till Empir Group senast den 24 november 2035. Oaktat det föregående har Xavi Solutionnode rätt att när som helst i förtid återbetala belopp motsvarande hela eller del av skulden, tillsammans med på sådant belopp upplupen ränta.

Låneavtalet är villkorat av godkännande av såväl Xavi Solutionnodes som Empir Groups aktieägare eftersom ingåendet av Låneavtalet är att betrakta som en närståendetransaktion enligt 16a kap. aktiebolagslagen. Mot bakgrund av att Empir Group kontrollerar mer än 20 procent av aktierna och rösterna i Xavi Solutionnode bedöms Empir Group vara närstående till Xavi Solutionnode enligt 16a kap. 3 § aktiebolagslagen. Enligt 16a kap. 7 § aktiebolagslagen ska väsentliga transaktioner med närstående underställas bolagsstämma för godkännande. Xavi Solutionnode och Empir Group kommer att utfärda kallelser till extra bolagsstämmor inom kort.

"Att samla de olika lån som Xavi Solutionnode har med Empir Group efter senaste årets transaktioner och lösen av banklån med ett samlat lån i moderbolaget mot en långivare med gemensam lång löptid, mer flexibel och mjuk amorterings för Xavi Solutionnode ger större transparens och ökad tydlighet i båda parternas publika rapportering", säger Lars Save tf VD för Xavi Solutionnode AB.

För mer information vänligen kontakta:

Lars Save, styrelseledamot och VD

[email protected]

+46 70 590 1822

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 26 oktober 2021 kl.10:50 CEST.

Kort om Xavi Solutionnode AB (publ)

Xavi Solutionnode-koncernen, som är ett publikt bolag listat på NGM Nordic SME sedan 2017 har till föremål att huvudsakligen investera i informationsteknologi och industriella digitala sensor och styrsystem för flödeskontroll av gaser och vätskor. Den huvudsakliga verksamheten sker i det helägda dotterbolaget Frontwalker Group AB.

Frontwalker erbjuder resurs- och kompetensförstärkning inom systemutvecklingsprocessens alla faser, helhetsåttaganden kring utveckling och förvaltning av stora kundspecifika IT-system samt för bemanning av IT-support. Frontwalker bedrivs i självständiga dotterbolag i Malmö, Stockholm, Uppsala och Sundsvall och sysselsätter ca 130 medarbetare.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541