Kommuniké från extra bolagsstämma i Xavitech AB (publ)

Xavitech AB (publ), org.nr 556675-2837, har hållit extra bolagsstämma den 23 mars 2020 kl. 14.00 hos Advokatfirman Schjødt, Hamngatan 27, i Stockholm. Vid stämman fattades beslut om nedanstående.

Fastställande av antalet styrelseledamöter och styrelsesuppleanter

Extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med Empir Group AB:s förslag, att antalet styrelseledamöter ska vara fem ordinarie styrelseledamöter med en styrelsesuppleant.

Val av styrelseledamot, styrelsesuppleant och styrelseordförande

Extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med Empir Group AB:s förslag, att välja Lena Sundsvik till ny styrelseledamot och att välja Torbjörn Nilsson till ny styrelsesuppleant för tiden intill slutet av nästa årsstämma. Beslutades vidare att välja den nuvarande styrelseledamoten Lars Save till ny styrelseordförande för tiden intill slutet av nästa årsstämma.

Styrelsen består således av Lars Save (ordförande), Pontus Puljer, Mats Berlin, Lars Kingelin och Lena Sundsvik med Torbjörn Nilsson som styrelsesuppleant.

Fastställande av styrelsearvode

Extra bolagsstämman beslutade, i enlighet med Empir Group AB:s förslag, att styrelseordföranden och styrelseledamöter ska erhålla arvode för sitt styrelsearbete i enlighet med den arvodesnivå som beslutades av årsstämman 2019 proportionerligt i förhållande till mandattidens längd.

För mer information kontakta:
Torbjörn Skog, Verkställande direktör Xavitech AB
[email protected]
+46 708-890 894

Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 23 mars 2020 kl. 16.00 CET.

Kort om Xavitech

Xavitech-koncernen, som är listat på Nordic SME, har till föremål att äga och förvalta fast och lös egendom inom huvudsakligen informationsteknologi och industriella digitala sensor och styrsystem. Xavitech har idag verksamhet i det helägda dotterbolaget Xavitech Micropumps AB samt i det 49%-iga innehavet i intressebolaget Frontwalker Group AB.

Xavitech Micropumps AB har utvecklat och patenterat en unik skalbar digital pumpteknologi, som för närvarande har sitt huvudsakliga användningsområde inom gas analys för miljö-, industri- och medicintekniska produkter

Frontwalker Group erbjuder resurs- och kompetensförstärkning inom systemutvecklingsprocessens alla faser, helhetsåtaganden kring utveckling och förvaltning av stora kundspecifika IT-system samt tjänster för bemanning av IT-support. Verksamheten bedrivs i självständiga dotterbolag i Stockholm, Uppsala, Malmö och Sundsvall och sysselsätter ca 120 medarbetare.


Om Xavi Solutionnode

Prenumerera

Få löpande information från Xavi Solutionnode via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nordic SME Kortnamn XAVI-B ISIN-kod SE0003088541