Puremarkets offentliggör nytt teknologisamarabete med Cobalt för FX och risker för digitala tillgångar samt settlement infrastruktur

Puremarkets Limited ("Puremarkets" branded as Pure Digital), ett bolag där Arcane Crypto AB ("Arcane") äger 37,5% av aktierna, offentliggör idag ett samarbete med Copa Fin Ltd. (handlas som "Cobalt"), en leverantör av FX och risker för digitala tillgångar samt settlement infrastruktur, för att utveckla nästa generations kredit- och efterhandelslösningar för marknaden.

Cobalts lösning eliminerar risken för gränsöverskridelser och behovet att finansiera handel på förhand, vilket möjliggör settlement enligt marknadens best practice och regulatoriska standarder.

Pure Digital kommer bli en helt automatiskt OTC marknad för digitala valutor med fysisk leverans och bank grade custody. Institutionella aktörer kommer handla på plattformen genom att använda bilateral kredit, vilket möjliggör kontroll av motpartsrisk för samtliga handelsdeltagare och mer effektivt nyttjande av kapitalanvändning. Detta möjliggör en robust marknad för prissättning och utbyte av risk. Handel väntas påbörjas under andra halvan av 2022.

Pure Digital och Cobalt är båda custodian agnostic. Cobalt gör det möjligt för deltagare att hantera risk genom en smart routing mekanism.

Som teknologipartner kommer Cobalt arbeta med Pure Digital och globala handelsnätverket för att leverera handelsinfrastruktur för digitala tillgångar. Cobalts automatiserade plattform skapar en version av all data för handel i digitala valutor och sköter riskhantering i realtid vilket därmed minskar operativ och motpartsrisk.

Institutionella aktörer kommer kunna handla på Pure Digital genom existerande bankrelationer. Plattformen kommer inkludera ledande lösningar för avslut och standardiserad FIX uppkoppling för att minimera handels- och teknologikostnader för deltagare.

Lauren Kiley, VD för Pure Digital, säger: "Vi erbjuder marknaden det som har saknats, en interbank handelsplats som är transparent, effektiv och bank-grade. Pure Digital är glada över att kunna formalisera sitt samarbete med Cobalt eftersom vi delar samma vision för framtidens marknader för digitala valutor. Vi ser fram emot att arbeta nära för att leverera handel i digitala valutor," säger Campbell Adams, grundare av Pure Digital.

"Digitala tillgångar har blivit en allt mer lukrativ handelsmöjlighet men infrastrukturen måste bli modernare för bättre kontroll, tillgång till marknaden och en säker settlement process," säger Darren Coote, VD för Cobalt. "Genom vårt samarbete med Pure Digital är vi fokuserade på att förbättra settlement och riskhantering för att leverera handel med reducerad risk och kostnad. Pure Digitals kunskap om marknaden och banknätverk gör dem till en ideal samarbetspartner för att skapa en ny standard för handelsinfrastruktur."

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Torbjørn Bull Jenssen, VD, Arcane Crypto AB
E-mail: [email protected]

Om Pure Digital
Pure Digital är en interbank handelsplats för digitala tillgångar och utbyte av risk. Pure Digital kommer kommer erbjuda en institutionell marknad tillsammans med ett konsortium av banker som tillhandahåller likviditet samt custodian- och clearingtjänster. Handel sker i större volymer med transparent prissättning. Lösningen erbjuder även bilaterial kredit och multi/smart custody.

För ytterligare information om Puremarkets och Pure Digitals plattform vänligen se: https://puredigitalmarkets.com/

Email: [email protected]

Om Cobalt
Cobalt har förändrat infrastrukturen för FX och digitala tillgångar genom att bygga en plattform som är anpassad till dagens snabba elektroniska marknader.

Genom att skapa en vesion av varje transaktion och hantera kredit i realtid, gör Cobalt det möjligt för alla marknadsdeltagare att automatisera efterhandel inklusive bekräftelser, trade netting och hantering av kreditrelationer.

Cobalts tillgänglighet och Tier 1 plattform gör det möligt för deltagare att minska kostnader, reducera motpartsrisk och öka handel dygner runt.

Om Arcane Crypto
Arcane Crypto utvecklar och investerar i projekt med fokus på bitcoin och digitala tillgångar. Arcane driver en portfölj av företag som spänner över värdekedjan för digital finansiering. Som koncern levererar vi tjänster inriktade på betalningar, investeringar och handel. Dessutom har vi en media- och forskningsavdelning.

Arcane strävar efter att bli en ledande aktör inom digitala tillgångar genom att växa de befintliga verksamheterna, investera i avancerade projekt och genom förvärv och konsolidering.

Bolaget är noterat på Nasdaq First North Growth Market och Mangold Fondkommission är Certified Adviser, tel. +46 8 5030 1550, E-mail; [email protected], www.mangold.se http://www.mangold.se.

Nerladdningsbara filer


Arcane Crypto publishes Interim Report for Q1 2022

First quarter of 2022
- compared to first quarter 2021 -

  • Group revenue increased to 105,865 kSEK (2,157)
  • EBITDA amounted to -2,124 kSEK (-11,043)
  • EBIT amounted to -8,835 kSEK (-11,079)
  • The result for the period amounted to -10,178 kSEK (-136,050)
  • Adjusted result for the period amounted to -10,178 kSEK (-9,097)
  • Earnings per share before dilution amounted to SEK -0.001 (-0.017)
  • Earnings per share after dilution amounted to SEK -0.001 (-0.016)

Arcane Research offentliggör avtal med Nexo för att tillhandahålla analystjänster

Arcane Research, ett affärsområde inom Arcane Crypto, offentliggör idag ett avtal gällande analys med Nexo, en av världens ledande institutioner inom digitala tillgångar. Arcane Research kommer producera analys för båda Nexos kundgrupper - retail och premium - och distribuera analys på veckobasis.


Arcane announces agreement with Nexo to provide research services

Arcane Research, a division of Arcane Crypto, today announced a research agreement with Nexo, one of the world's leading digital asset institutions. Arcane Research will produce research for both of Nexo's client groups - retail and premium - and distribute the crypto research on a weekly basis.


Inbjudan till presentation av Arcane Cryptos delårsrapport Q1 2022

Arcane Crypto bjuder härmed investerare, analytiker och media till en webcastpresentation som hålls av VD Torbjørn Bull Jenssen i samband med att bolagets delårsrapport för första kvartalet 2022 publiceras. Webbsändningen kommer att hållas tisdagen 10 maj 2022 klockan 10:00.


Invitation to presentation of Arcane Crypto's Q1 2022 Interim Report

Arcane Crypto hereby invites investors, analysts and media to a webcast presentation hosted by CEO Torbjørn Bull Jenssen in connection to the publication of the company's Interim Report for the first quarter 2022. The webcast will be held on Tuesday May 10, 2022 at 10:00 CEST.


Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted