Nasa beställer SpaceCloud utvecklingssystem

Nasa Ames Research Center (ARC) har beställt ett utvecklingssystem från Unibaps SpaceCloud familj för en obetydlig ordersumma med omedelbar leverans. Unibap levererar produkten genom sin amerikanska distributör Troxel Aerospace Industries Inc.

Unibaps SpaceCloud produktfamilj är konstruerade för att erbjuda big data, bildanalys och artificiell intelligens för rymdsystem. SpaceCloud produkterna är världsledande för intelligent informationsanalys till exempelvis satellitkonstellationer med sensorer för jordobservation, rymdlägesbild, maskin till maskin kommunikation, hyper spektral avbildning och syntetisk aperturradar (SAR). Produkterna har stöd för maskininlärning (Machine Learning) och djuplärande (Deep Learning) med ramverk som Caffe, TensorFlow, PlaidML, Theano och Python.

- Det är jätteroligt att få Nasa på kundlistan för SpaceCloud. Nasa representerar ett starkt varumärke och kvalitet vilket är oerhört viktigt för vår positionering mot den kommersiella rymdmarknaden. Nasa är i sig ingen volymkund men gör mycket avancerade rymdmissioner där inte minst interplanetära satelliter och sonder behöver stor lokal beräkningskraft för att analysera massiva datamängder för att sedan skicka ner resultaten på mycket begränsade kommunikationslänkar, säger Fredrik Bruhn, vd på Unibap.

Uppsala, 2018-01-31

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Bruhn
Verkställande Direktör
[email protected]
+46 707 83 32 15

Kort om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar. Grundarna kombinerar forskning och industriell erfarenhet för att utveckla en AI-hjärna som kan användas för intelligenta automations- och robotiksystem med nyindustrialisering och effektivisering i tillverkarleden, i såväl stora som små företag.

För mer information, vänligen besök Bolagets hemsida unibap.com.

Mangold Fondkommission AB, tel. +46 8 5030 1550, är Bolagets Certified Adviser.


Om Unibap

Bolaget är ett modernt IT-bolag som ligger i framkant med integration av AI-lösningar och robotik. Unibap digitaliserar industrins produktion och tillverkning genom att göra blinda robotar seende i kombination med mänskliga förmågor för kvalitetsavsyning och automatisering. Bakgrunden till Unibap är erfarenheter från mångårig utforskning av rymden, av tillverkning av ruggade industridatorlösningar och robotiklösningar.

Webbplats
www.unibap.com

Prenumerera

Få löpande information från Unibap via e-post.

Handelsinformation

Kurs ()
Förändring ()
Marknad Nasdaq First North Growth Market Kortnamn UNIBAP ISIN-kod SE0009606809 Certified Adviser FNCA