DELÅRSRAPPORT 31 DECEMBER 2018

TryggHem Projekt 1 AB (publ) har fortsatt fokusera på utvecklingen av våra viktiga projekt i Täby och på Ekerö samt en allmän marknadsanpassning av projektportföljen.

Därutöver har två nya koncept tagits fram i form av Lilleby, ett prisvärt småhuskoncept med starkt hållbarhetsfokus samt ett för trygghetsboenden och seniorboenden.

För att stärka den framtida projektportföljen har även en handfull markanvisningar sökts under perioden.

Periodens resultat är aningen svagare än förväntat, vilket är en följd av det utmanande marknadsläget samt förseningar i de större projekten.

1 juli 2018 till 31 december 2018 i korthet

  • Nettoomsättningen uppgick till 79,1 mkr (24,1) och avser i huvudsak intäkter från successiv vinstavräkning av pågående projekt från Englamarken och Brandstationen Härnevi.
  • Rörelseresultatet uppgick till 10,8 mkr (12,8).
  • Periodens resultat uppgick till -10,6 mkr (-7,4). Förlusten är framförallt hänförlig till höga finansieringskostnader.
  • Totala tillgångar uppgick till 426,8 mkr (429,1), eget kapital 98,6 mkr (108,2) samt räntebärande skulder 279,5 mkr (301,4).

Väsentliga händelser under perioden juli-december 2018

  • I september var det inflyttning i Brf Lyftsaxen, ett projekt med attraktiva, arkitektritade parhus i Enskede, ritade av 2BK Arkitekter, ett delägt projekt av TryggHem
  • TryggHem har tecknat ett samarbetsavtal med Upplands-Bro kommun för att gemensamt utveckla och adressera kommunens behov av fler trygghetsboenden för kommunens seniorer.
  • Projektet Brf Brandstationen, beläget invid Bro Station, färdigställdes i november med inflyttning i de 72 lägenheterna.

Väsentliga händelser efter periodens slut

  • TryggHems framgångsrika projekt Brf Englamarken med 44 bostäder är nu slutsålt. Produktion pågår sedan i somras och första inflyttning väntas i slutet av första kvartalet 2019.
  • TryggHem har etablerat ett intressebolag, Smallville AB (publ), som ägs till 49% för att skapa förutsättningar för att tillvarata möjligheter i det rådande marknadsläget. Intressebolaget har tagit upp ett obligationslån om 75 miljoner kronor och förvärvat fastigheter i Mariefred, Skokloster och Salem som kommer utvecklas inom konceptet Lilleby™.

För ytterligare information, vänligen gå in på www.trygghem.se eller kontakta:

Mikael Rosenberg, VD TryggHem Projekt 1 AB (publ)
Telefon: 0733-99 70 50, E-post: [email protected]

Denna information är sådan information som TryggHem är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 28 februari 2019 kl. 08.30 CET.

Om TryggHem Projekt 1 AB (publ)
TryggHems affärsidé är nyproduktion samt förädling av befintliga fastigheter till bostäder. Produktion sker företrädesvis genom totalentreprenader från "ax till limpa" med kvalitetsleverantörer, detta ger möjlighet till en kostnadseffektiv organisation med korta beslutsvägar. Bolagets målsättning är att fortsätta växa kraftigt de närmaste fem åren, genom förvärv av ytterligare byggrätter.


Om TryggHem

TryggHems affärsidé är nyproduktion samt förädling av befintliga fastigheter till bostäder. Produktion sker företrädesvis genom totalentreprenader från "ax till limpa" med kvalitetsleverantörer, detta ger möjlighet till en kostnadseffektiv organisation med korta beslutsvägar.

Webbplats
www.trygghem.se
Bransch
Fastigheter

Prenumerera

Få löpande information från TryggHem via e-post.

Handelsinformation

Marknad Nasdaq First North Bond Market Kortnamn TRYGG-SEK ISIN-kod SE0008294169 Certified Adviser Mangold Fondkommission