Teqnion förvärvar Wallmek i Kungälv Aktiebolag

Teqnion AB har idag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Wallmek i Kungälv Aktiebolag.

Wallmek i Kungälv Aktiebolag designar, utvecklar och tillverkar specialverktyg som används vid reparation och demontering av fordon. Produkterna säljs under eget varumärke till bolagets kunder i Europa och Nordamerika. Med Wallmeks verktyg för bilar, lastbilar, släpvagnar och entreprenadmaskiner kan reparationsverkstäder trygga effektiva och ergonomiska processer. Bolaget grundades 1978 av Leif Wallman och har sedan dess utvecklats med passion för design, distinkt kundfokus och högsta kvalitet. Sonen Niklas Wallman tog över bolaget 1999 och kommer nu att fortsätta som VD även efter ägarbytet.

De senaste tre åren har Wallmek i snitt omsatt cirka 47 Msek och genererat ett rörelseresultat på cirka 9 Msek. Teqnion finansierar förvärvet genom egen kassa samt banklån.

"Wallmek är ett otroligt fint bolag med grymt innovativa produkter där medarbetarna gör allt för kunden. Vi är superstolta att nu välkomna Niklas och Wallmek-gänget in i Teqnionfamiljen!" säger Johan Steene, VD för Teqnion.

"Jag är glad över att Teqnion delar mina värderingar vad gäller långsiktigt företagsbyggande. Det finns fortsatt väldigt stor potential i vårt bolag och det känns spännande och kul att nu tillsammans med Teqnion fortsätta växa Wallmeks affär! Det finns alltid något nytt att utveckla och en ny marknad att erövra.", säger Wallmeks VD och grundare Niklas Wallman.

Förvärvet kommer att ingå i Teqnions affärsområde Niche.

Förvärvet sker med omedelbart tillträde till aktierna och förväntas ha en marginellt positiv effekt på Teqnions resultat för innevarande år.

Läs mer om Teqnion på www.teqnion.se

För mer information, vänligen kontakta:

Johan Steene, VD, Telefon: +46 73 333 57 33, E-mail: johan.steene@teqnion.se

Susanna Helgesen, CFO/IR, Telefon: +46 70 827 86 36, E-mail: susanna.helgesen@teqnion.se

Teqnion AB
Evenemangsgatan 31 A,
169 79 Solna
Tel: 08-655 12 00,
E-mail: info@teqnion.se

Teqnion AB är en förvärvande industrikoncern med självständiga dotterbolag grupperade i tre affärsområden: Industry, Growth och Niche. Genom dessa erbjuder Teqnion ledande produkter och specialistkompetens inom utvalda marknadsnischer. Detta inkluderar bland annat komponenter, maskiner, system och tjänster med högt teknikinnehåll. Bolagets affärsmodell är att växa både genom organisk tillväxt i dotterbolagen samt genom företagsförvärv. Merparten av Teqnions försäljning sker inom Norden med Sverige som primär huvudmarknad.

Bolagets aktier TEQ handlas på Nasdaq First North Growth Market. Redeye AB med e-post certifiedadviser@redeye.se och telefonnummer +46 8 121 576 90 är bolagets Certified Adviser.

Teqnion förvärvar Kema Storköksförsäljning Aktiebolag

Teqnion AB har idag tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i Kema Storköksförsäljning Aktiebolag.Teqnion förvärvar CMW i Valdemarsvik AB

Teqnion AB har idag förvärvat samtliga aktier i CMW i Valdemarsvik AB.Bokslutskommuniké 2020 - Teqnion AB

"Snabbkommuniké TEQ 2020. Fokus på lönsamhet har gett tydlig effekt. Underliggande EBITA-marginal cirka fyra ggr högre än jämförelsekvartal. Högsta kassaflödet för enskilt kvartal och år. Omsättning på all-time-high för kvartal och år. Nya förvärv presterar i linje med förväntan. Markant ökning av vinst per aktie, dock skymd av återläggning av tilläggsköpeskilling i jämförelsekvartal. Kort sagt Bättre än någonsin."Följ oss

Om beQuoted

beQuoted publicerar nyheter, analyser och pressmeddelanden för investerare och journalister. Viktiga företagshändelser bevakas av vår egen nyhetsredaktion och vidaredistribueras i ledande finansiella medier.

Vi uppdaterar även nyhetsrum, Investor Relations och IR-webbplatser för företag som vill utveckla sina relationer med finansmarknaden.

Kontakta oss

beQuoted AB
Nybrogatan 34
Box 5216
102 45 Stockholm

08-692 21 90

Om beQuoted