Swemet AB har erhållit en första order om ca 1MSEK från Växjö Energi AB (VEAB) via SINFRA

Swemet AB (publ) ("Bolaget") har erhållit en order från Växjö Energi AB ("VEAB") om ca 1000 mätare inklusive drift under en kort provperiod som löper under våren 2019. Under våren 2019 kommer VEAB gå vidare med utbyggnaden och under 2019 finns ett uppskattat behov av ca 4000 mätare. Swemet har en god chans att få leverera vidare. Systemleveransen sker i samarbete med Powel AB och är resultatet av ett fördjupat samarbete med Powel. Powel har en färdig plattform för mätvärdesinsamling som möter marknadens alla krav på systemet.

Swemets Vd Jan Axelsson, " Ordern är den första som vi hanterar via vårt kontrakt med SINFRA. Självfallet hoppas vi att det leder till att Swemet får leverera en större andel av VEABs totala behov av ca 35.000 mätare de närmaste åren. SINFRA kommer få en avgörande betydelse för oss då vi på goda grunder antar att flera av våra kunder kommer att handla via sitt SINFRA-medlemskap."

SINFRA är en organisation ägd av medlemsföretagen som består av merparten av Sveriges energibolag. 200 medlemmar varav 100 energibolag är medlemmar. SINFRA uppskattar sin årliga försäljning för produktområdet till 300-350MSEK de närmaste fem åren. SINFRA tecknar ramavtal med leverantörer inom flera produktområden för energibolagens behov. Ramavtalen är en ytterligare möjlighet för medlemsbolagen att utnyttja och handla mätutrustning via SINFRA.

För mer information,

Swemet AB (publ);
Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

Anders Sagadin, Styrelseordförande
Telefon: +46 70 699 40 00
E-post: [email protected] 

Viktig information

Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 10 december 2018 kl. 16:30 CET.

Om Swemet

Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80-talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3-teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av.
www.swemet.se.

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80