Kommuniké från årsstämma i Swemet Aktiebolag den 28 april 2017

Vid årsstämma i Swemet Aktiebolag idag beslutades bl.a. följande.

För mer detaljerad information om innehållet i besluten hänvisas till kallelsen till årsstämman, som finns tillgänglig på bolagets webbplats www.swemet.se.

  • Bolagsstämman beviljade styrelseledamöter och verkställande direktören ansvarsfrihet, fastställde i årsredovisningen intagen resultaträkning och balansräkning samt beslutade i enlighet med styrelsens förslag till resultatdisposition.
  • Bolagsstämman omvalde till styrelseledamöter Jan Axelsson, Anders Norling, Andreas Rydbäck, Anders Sagadin och Bo Unéus. Anders Norling omvaldes till styrelsens ordförande. Till revisor omvaldes det registrerade revisionsbolaget Öhrlings PricewaterhouseCoopers AB.
  • Bolagsstämman beslutade att styrelsearvode ska utgå med totalt 320 000 kronor, varav 120 000 kronor till styrelsens ordförande, 80 000 kronor till Bo Unéus samt 40 000 kronor till var och en av övriga bolagsstämmovalda ledamöter. Styrelseledamöter som utfört arbete för bolaget utöver styrelsearbetet, ska kunna erhålla skälig ersättning för sådant arbete efter beslut av styrelsen. Det beslutades att till revisor ska utgå arvode enligt godkänd räkning inom ramen för offert.

För mer information,

Swemet AB (publ); Jan Axelsson, VD
Telefon: +46 70 952 12 80
E-post: [email protected]

Viktig information Denna information är sådan information som Swemet är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades för offentliggörande den 28 april 2017 kl. 14.00 CET.

Om Swemet
Swemets affärsidé är att erbjuda kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité. Målgruppen för Bolagets produkter utgörs i första hand av små och medelstora elnätsbolag i Europa baserat på Bolagets spetskompetens inom den nya generationens smarta elnät. Egenutvecklad hårdvara och mjukvara integreras med externa komponenter till välpaketerade helhetslösningar. Elnätskommunikation har fram till idag dominerats av teknik från 80- talet och självklart har förväntningar och tekniska förutsättningar lett fram till nya standarder. G3- teknologin är den senaste och karaktäriseras av de egenskaper ett modernt kommunikationskoncept kan förväntas klara av. www.swemet.se.

Mangold Fondkommission AB, tel: +46 8 5030 1550 är Bolagets Mentor.


Om Swemet

Swemets erbjuder kvalificerade produkter och tjänster till elnätsbolag i Sverige och Europa, med fokus på smarta elmätare och elkvalité.

Webbplats
www.swemet.se
Bransch
Teknik

Prenumerera

Få löpande information från Swemet via e-post.

Handelsinformation

Marknad Onoterat Kortnamn SWEM-B ISIN-kod SE0006886917

IR-Kontakt

Jan Axelsson VD [email protected] 070-952 12 80